Otthon

5 túlélő szobanövény szétszórt és feledékeny háziasszonyoknak

Sokan vagyunk, akik bár sokszor próbálkoztunk és nagyon szerettük volna, hogy az otthonunk igazi, zöld növényekkel tarkított oázissá váljék, végül néhány hét vagy hónap múlva szomorúan vettük tudomásul, hogy sajnos az a növény sem élte túl a velünk töltött időszakot. Úgy tűnik, szerencsére lehet megoldás: íme 7 túlélő szobanövény szétszórt és feledékeny háziasszonyoknak.

vous - 2018.06.28.
5 túlélő szobanövény szétszórt és feledékeny háziasszonyoknak

A legtöbb szobanövény esetében fontos, hogy hová helyezzük el a lakásban: figyelni kell az elegendő fényre, a páratartalomra, a hőmérsékletre, a huzat lehetőségére és a rendszeres locsolásra. Viszont bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül megfeledkezik egyik-másik paraméterről, vagy egyáltalán magáról az egész növényről, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy a végét járja. De úgy tűnik, szerencsére lehet megoldás a problémánkra: íme 5 túlélő szobanövény szétszórt és feledékeny háziasszonyoknak.

Filodendron

Több fajtája is ismert. Jellemzően nagyon egyszerű ezeket a növényeket gondozni. Egyes filodendronokat nem is szükséges virágföldbe ültetni, eléldegélnek a friss vízben is, mondjuk egy befőttesüvegben. Ha mégis elültetjük, általában hetente egyszer kell locsolni a filodendronokat, de ha néhány napot késünk is ezzel, akkor sem lesz baja a növénynek.

Agglegénypálma (ZZ-pálma)

Állítólag ha akarnánk, akkor sem tudnánk kárt tenni az agglegénypálmában. Jól érzik magukat a kevesebb fényben, és ha megfeledkeznénk a locsolásáról, azt is túlélik – ha már nagyon száraz a talaj alattuk, azért fontos meglocsolni.

Folytassátok a cikket ITT!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek