Egyéb kategória

Minden nap más menő hotel és étterem – kamu-Instagrammal, ingyen

Nem is gondolnátok, milyen könnyű menő hotelekbe és éttermekbe bejutni, ha megfelelő követőbázissal rendelkezik az ember az Instagramon. Az influencer-marketing egyre népszerűbb – a gond csak az, hogy sokan visszaélnek ezzel.

vous - 2018.06.26.
Minden nap más menő hotel és étterem – kamu-Instagrammal, ingyen

Amanda Smith, alias @wanderingggirl színes, nagy felbontású utazós képeire 63 ezer ember kíváncsi. “Bali egy csodálatos hely, nem hiányozhat a bakancslistádról” – írja Amanda. “A világ legjobb tacóját ebben hangulatos kis mexikói étteremben kóstolhatod meg, Tulumban” – lelkendezik. Úgy tűnik, Amandának semmi más dolga nincs, minthogy járja a világot, és képeket posztoljon élményeiről. Irigylésre méltó élet, igaz?

Objektum doboz

A gond csak az, hogy Amanda Smith sajnos a valóságban nem létezik. Karakterét egy Mediakix nevű cég találta ki, akik arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy szinte a világ összes menő vendéglátóegységébe besurranhasson az ember. Amanda követőit pénzért vették, darabját 50 centért, a profilok mögött ritkán áll élő ember. A képek stockfotók, az itt-ott feltűnő szőke lány pedig valójában egy modell, és nem Amandának hívják.

Objektum doboz

A Mediakix szakeberei öt hotelnek írtak, akik közül négy azonnal válaszolt is: szívesen vendégül látják Amandát, ha nagy felbontású, színes képeket készít a vállalkozásukról, és a posztot követőivel a feedjében és a sztorijai között is megosztja. Amanda, vagyis a Mediakix végül egyetlen szolgáltatást se vett igénybe, de elgondolkodttó, mennyire könnyű kamu-profilokkal  bejutni egy egyébként méregdrága luxushotelbe, étterembe…

Vajon hány “Amanda” van még a közösségi médiabirodalomban, akik még csak nem is elég józanok ahhoz, hogy ne fogadják el a kínálkozó lehetőségeket?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.