Egyéb kategória

A legkedvesebb ugandai emlékem

Könczöl Zsófi az ugandai orvosmisszió egyik koordinátoraként jutott ki Afrikába, ahol különleges tapasztalatokat szerzett, amelyeket a Szívemben született Afrika című blogján tesz közzé. Most arról mesél, mi volt a legkedvesebb emléke.

vous - 2018.06.24.
A legkedvesebb ugandai emlékem

Szeretném megosztani az ugandai tartózkodásomról az egyik legkedvesebb emlékemet, ami, vagyis aki egy kisfiú. Mogannak hívják. Nagyon szerettem mindenkit, de valahogy kezdettől ez a kisfiú volt hozzám a legközelebb, mintha valami láthatatlan mágnes vonzott volna bennünket egymáshoz. Kezdetben még félt kicsit, hogy más vagyok, sosem látott fehér embert.

Aztán, mint a Kisherceg és a róka napról napra közelebb ültünk egymáshoz.

Egyre sűrűbb mosolyok, lopott érintések. Aztán egyszer csak megvolt az első ölelés és még megszámlálhatatlan és sok közös játék és kacagás. Mindig kis szakadt koszos ruhában volt és egy biciklikerék gumija a kedvenc játéka. Szépen lassan olyan közel kerültünk, hogy mindig, ahogy jöttünk haza már az utca végéről elém futott, én leguggoltam, mélyen a szemembe nézett, széles vigyor majd kilőtt és a nyakamba ugrott. Hosszas perceken át tartó ölelkezés.

Annyit csikiztem, hogy az egyik nap már esetlenül próbálkozva de visszacsikizett.

Három hete ismertem már, de sosem beszélt hozzám, az egyik nap azonban éppen merengtem neki hangosan magyarul, hogy milyen vidám az egy szem kis kerekével, otthon pedig mennyire hajlamosak az emberek rá, hogy panaszkodjanak, pedig mennyi mindenük van és itt meg mennyire nincs semmijük és mégis milyen boldogok.

A nagy némaságból aztán egyszer csak megismételt egy szavamat: Boldog. Nagyon keveset értett és tudott beszélni angolul, de utolsó előtti napomon úgy üdvözölt, amikor hazaértem, hogy a fülembe súgta…

Érdekel titeket a folytatás? Olvassátok tovább >>> a cikket a blogomon!

600

Ti is segíthettek az ugandai gyerekeknek és nőknek!

„A Szívemben született Afrika egy olyan projekt, amely azzal a céllal indult útjára, hogy habár Afrika egészén nem segíthetek, de ezeken a gyerekeken és családokon, akikkel személyes kapcsolatom volt, és akiket az óta is a szívemben hordozok, igen. Téged pedig arra kérlek, hogy gyere, ismerj meg jobban engem és a projektemet aztán pedig Segíts, hogy segíthessek!” – írja Zsófi.

Ide kattintva tudhattok meg több infót.

Ajánlott cikkek