Igazi varázslat, ami a csicseriborsó levével történik, ha eddig ti is kiöntöttétek mindig, tegyetek egy próbát - isteni csoki mousse készülhet belőle. Olyan az egész, mint valami mágia, csodás módon felverhető, és könnyű, selymes mousse készíthető vele, ráadásul egészségesebben, vegán változatban!
A konzerv csicseriborsó jó barátunk, rengeteg tartalmas és egészséges étel alapja lehet, raguk, levesek, burgerek és persze az isteni hummusz fehérjegazdag és allergénektől mentes hozzávalója, ráadásul olcsó és ma már bárhol beszerezhető, csomó időt, munkát és energiát spórolunk azzal, ha konzerves formában vásároljuk, és a felhasználáskor a legelső mozdulat, hogy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsöpögtetjük, a lé pedig hopp, el is tűnik a lefolyóban…
Pedig igazi kincs, ugyanis csodás módon úgy viselkedik, mint a tojásfehérje: gyönyörűen fel lehet habbá verni!
Aki kételkedik, az csak egy csipet sót és pici cukrot, valamint 5 percet szánjon rá, hogy meggyőződjön róla, milyen állagú és ízű a csicseri levéből felvert hab, majd ha az eredmény meggyőző, akkor keverje csak össze egy kis olvasztott étcsokival. Az eredmény szerintünk döbbenetes, teljesen könnyű és lágy krém a végeredmény, ami 2-3 óra hűtés után lesz tökéletes, kicsit dermedtebb, selymes mousse állagú, ráadásul vegán, laktóz- és gluténmentes étrendbe is beilleszthető, kellemesen krémes és nagyon csokis.
A csicseriborsó levéből készült könnyű csoki mousse receptjéért kattintsatok ide >>> a Cookta.hu-ra!