Egyéb kategória

Egy tökéletes tengeri: garnéla fokhagymás-tejszínes szószban

A tengerek és óceánok tele vannak értékes és fehérjedús, sovány halakkal és mindenféle kütyükkel, millió féle kagylóval, polippal és rákkal. Aki szereti a tengeri ízeket, nemcsak nyaraláskor kóstolhat, de otthon is készíthet néha-néha egy-egy izgalmas fogást a tenger gyümölcseivel.

vous - 2018.06.16.
Egy tökéletes tengeri: garnéla fokhagymás-tejszínes szószban

Szerencsére ma már sokféle konyhakész fagyasztott herkentyűből és halból válogathatunk, nem tengerparti országként ez a legjobb, amit választhatunk, mivel ezek furcsa módon frissebbek, mint a nem fagyasztott, "friss" halfélék. Ennek magyarázata, hogy a különféle halászott kütyüket azonnal, már a hajón feldolgozzák és azonnal fagyasztják, így garantáltan frissebbek, mint az akár leggyorsabban a hűtőpultba, jégre kerülő frissen kapható jószágok.

A tengeri kütyük bár megosztóak, nagyon egészségesek, soványak és fehérjében gazdagok, nagy előnyük még, hogy pár perc alatt elkészülnek,

és egész kevés kiegészítő elég, hogy tökéletes fogássá kerekedjenek. Az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető herkentyű a garnéla, a fagyasztott változat teljesen konyhakész, és akár fagyosan is nekiállhatunk a készítésnek, így is pár perc alatt isteni finomság készülhet belőle például egy kis fokhagymával, fehérborral és tejszínnel, mint az alábbi receptben.

Az ínycsiklandó étel recepjéért kattintsatok >>> testvéroldalunkra, a Cookta.hu-ra!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.