Egyéb kategória

Viszlát, Facebook! A Z-generáció végleg búcsút intett

Ezt a cikket a Facebook-hírfolyamodból kattintottad le? Akkor van egy rossz hírünk: hivatalosan is öreg vagy!

vous - 2018.06.16.
Viszlát, Facebook! A Z-generáció végleg búcsút intett

Ezt persze nem mi mondjuk, hanem a Pew Research kutatói, akik megállapították, hogy bár a 13-17 év közöttiek 95%-a használ okostelefont, mindössze 51%-uk aktív Facebook-felhasználó.

De vajon miért?

A válasz a Facebook átalakulásában és sajnos az elöregedésében rejlik. Míg korábban elsősorban arra használtuk a kék oldalt, hogy megnézzük az ismerőseink összes nyaralós képét és csücsörítősszelfijeit, ma már szinte csak hírek jönnek velünk szembe – na meg számtalan konteó… Ez pedig valószínűleg nem túl vonzó egy mai tinédzser számára, ahogy az sem, hogy itt aztán tényleg minden szülő fenn van, ellenben például az Instagrammal.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a Z-generáció tagjai teljesen leálltak volna a közösségi média használatával. Sőt: mára a legnépszerűbb online platform a fiatalok körében a YouTube lett, ezt követi szorosan az Instagram és a Snapchat.

A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy a tinik 45%-a szinte megállás nélkül online.

Kezdhetünk aggódni?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.