Egyéb kategória

Mi a bánat az a „hold tej”, amit mindenki iszik az Instagramon?

Slágeritalok jönnek és mennek, alig tudjuk követni őket. A legújabb őrület a „moon milk” névre hallgató csodaital, ami meghódította a Pinterestet és az Instagramot.

vous - 2018.06.14.
Mi a bánat az a „hold tej”, amit mindenki iszik az Instagramon?

Emlékeztek, hogy egy időben nem gyógynövényes tablettát vettetek be, ha nem tudtatok aludni, nem is citromfű teát kortyolgattatok nyugtató gyanánt, hanem egy bögre langyos-mézes tejet itatott veletek az anyukátok? Nos, vegánság ide vagy oda, a moon milk néven futó langyos mézes tej az egyik legfelkapottabb wellness újdonság a Pinteresten.

És nem csak azért, mert gyönyörű!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A moon milk tulajdonképpen meleg tej, fűszerek (fahéj, szerecsendió), méz és egyéb adaptogén gyógynövények ízletes elegye. „Az adaptogének különféle természetes anyagok, amelyek részben a mellékvesére gyakorolt hatásuk révén, módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást, általában nincsenek nem kívánatos mellékhatásaik, toxikus hatásaik” – írja a Wikipedia erre vonatkozó szócikke.

Az álombogyó az egyik legerősebb adaptogén gyógynövény: álmatlanság, szorongás és idegrendszeri zavarok kezelésekor szokták használni.

Természetesen a tejet helyettesíthetitek kókuszitallal vagy mandulaitallal, amelyeket akár magatok is elkészíthettek.

A nyugtató tej mellett persze az is fontos, milyen a fekhelyetek, és az is, hogy mennyit nyomkodjátok a telefonotokat lefekvés előtt.

alvas-lany-no-agy

Esték kék fény nélkül? – 7 napig a pihentető alvás nyomában jártam

Éjjeli bagoly vagyok, nem alszom sokat, de alapvetően nincs bajom az alvással. Mostanában viszont azt vettem észre, hogy felületesen alszom, rosszat álmodom, és még annyira sem vagyok kipihent a felkelésnél, mint amennyire egyébként hajnali fél hétkor szoktam. A nyakamba vettem tehát a Google-t, és nekiálltam kutatni: az a legvalószínűbb, hogy túl sok kék fény éri a szemeimet. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom: lefekvés előtt egy órával szigorúan semmiféle képernyőt nem nézhetek.

Ajánlott cikkek