Egyéb kategória

10 alkalom, amikor rendszerezés helyett inkább csak tovább gyűjtögettek

Cserta Szandra otthonszervező, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője rámutat arra, mikor gyűjtögettek ahelyett, hogy rendszereznétek. Számotokra is ismerősek a következő szituációk?

vous - 2018.06.13.
10 alkalom, amikor rendszerezés helyett inkább csak tovább gyűjtögettek

1. Amikor automatikusan lefűzitek a papírokat a mappákba

Veletek is előfordult már, hogy a különböző felületeken heverő papírjaitokat fogtátok, és beleraktátok a többi közé? Ilyenkor azon jár a gondolatunk, hogy felszabadítsuk az íróasztalunkat, hogy le tudjunk ülni enni az étkező asztalhoz, de nem gondolunk bele, hogy mennyire is van szükségünk az adott papírra. Mennyire van jogosultsága az otthonunkban maradni?

Megoldás: Gondoljátok végig, hogy mit funkcionál a papír. Mikor lehet rá szükségetek. Amennyiben ez csak egy tájékoztató jellegű papír, aminek semmilyen más funkciója nincsen az életedben, váljatok meg tőle!

Forrás:
depositphotos, unsplash.com

2. Amikor elrejtitek a kábeleket egy nagy dobozba, hátha egyszer még össze tudjátok valamivel dugni

Az otthonotokban már számos évtized technológiája megfordult. Voltak nyomkodós telefonjaitok, kazettáitok, és mindig előfordulnak olyan kábelek, amiket nem igazán tudjátok, hogy hova kell bedugni. Mit is tudnátok velük összekötni? Sokszor előfordul, hogy a gépezet már nincs is a háztartásunkban, ti mégis megtartjátok. Ez olyan, mint a rengeteg jótállási papír, aminek már a készüléke sincsen meg. Ismerős?

Megoldás: Ha nem tudjátok, mire való, mit köt össze, működik-e még, akkor miért tartjátok meg? Higgyétek el, ha oda kerül a sor, akkor úgyis megoldjátok. Legtöbbször úgyis csak egy bizonyos eszközhöz tudtátok volna használni. Apropó: a régi telefon nem emlék. Töltsétek le róla az emlékeket, és váljatok meg a készüléktől.

3. Amikor félreteszitek a kulcsot, amiről nem tudjátok, mit nyit ki

Hasonlóan a kábelekkel, van egy kincsesláda érzése mindenkinek, amikor a nem-tudom-ez-mit-nyit-ki kulcsokról van szó. Elteszitek, mert hátha előkerül az a valami, amit kinyit, amit amúgy enélkül az extra 5-10 db kulcs nélkül nem lehetne kinyitni.

Megoldás: Érdemes a kulcsokat is felcímkézni. Így ha más találja meg a kulcsotokat, akkor tudja, hogy ez azt a kis ládikát nyitja ki, ami …. Persze itt nem a lakáskulcsról beszélek, azt talán mindenki felismeri, és nem váltok meg tőle olyan egyszerűen, de amikor a bőrönd zárjának a kulcsáról van szó, vagy a biciklizárnak a kulcsáról, azt könnyen össze lehet téveszteni mással, főleg ha már nem is azt a bőröndöt használjátok, és a pótkulcs véletlenül benne maradt a kulcskollekció darabjai között.

A cikk itt még nem ért véget! A további 7 pontért kattintsatok ide >>> a Kívül Belül Boldogság blogra!

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget Mojzes Nóra

A rendrakás művészete – Egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget

Az emberiség szerintem két csoportra osztható: a rendimádókra és a rendetlenekre. Persze vannak időszakok, amikor az egyik halmazból átkerülünk a másikba. Egy időre. De ez nem hosszú távú, csupán pillanatnyi „elmezavar”, amit valamilyen belső vívódás idéz elő. Vajon az a képesség, hogy rendet tartsunk magunk körül, tanulható? Marie Kondo – a rendrakás koronázatlan királynője – szerint határozottan!

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek