Otthon

5 tipp, hogy jobban érezzétek magatokat az otthonotokban

Otthonunk egyfajta kiterjesztése annak, akik vagyunk – és nem csak a feng shui mesterei gondolkoznak így. Ahogy otthon érezzük magunkat, az kihatással van közérzetünkre, kreativitásunkra és egészségünkre is. De vajon mi az, ami segít, hogy jobban érezzük magunkat a négy fal között?

vous - 2018.06.13.
5 tipp, hogy jobban érezzétek magatokat az otthonotokban

Otthonunk egyfajta kiterjesztése annak, akik vagyunk – és nem csak a feng shui mesterei gondolkoznak így. Ahogy otthon érezzük magunkat, az kihatással van közérzetünkre, kreativitásunkra és egészségünkre is.

De vajon mi az, ami segít, hogy jobban érezzük magunkat a négy fal között?

1. Beágyazni muszáj.

Egyszerű, szinte már primitív szabály, és első látásra mindannyian azt hinnénk, nincs is jelentősége ennek. Gretchen Rubin, a New York Times kiadásában bestsellerként debütáló The Happiness Project (A boldogság projekt) szerzője a könyv első fejezetében arról ír, hogy mindössze három perc beágyazni, mégis nagyban befolyásolja boldogságérzetedet a végeredmény. Miért hagynád hát ki?

Objektum doboz

2. Álljon „készen” minden szoba.

Ez a trükk Marilyn Paul remek könyvében szerepel, amelynek már a címe is beszédes: It's Hard to Make a Difference When You Can't Find Your Keys (Nehéz megváltoztatni az életedet, ha nem találod a kulcsot) – és milyen igaza van. Köztudomású tény, hogy a zsúfolt terek feszültséget gerjesztenek és stresszt generálnak, ezért a teendő egyszerű: szánj minden reggel nagyjából három percet arra, hogy minden helyiség „készen álljon”, vagyis rendben legyen. Blogger szerzőnk, Cserta Szandra ebben sokat segíthet.

Objektum doboz

3. Vegyenek körül személyes holmik.

Fontos, hogy kedvenc tárgyaid és kedves emlékeid megfelelő helyet kapjanak otthonodban. Egyszerűen kiegyensúlyozottabb és jókedvűbb az ember, ha otthona pozitív emlékek galériája.

Objektum doboz

4. Bátran költs olyasmire, amitől otthon kényelmesebb az élet.

Sörsátor a kertbe, grillkészlet, házimozi rendszer, új DVD-lejátszó, szobabicikli, masszázsfotel… kisebb-nagyobb dolgok, használtan vagy újonnan, amelyektől komfortosabb és élvezetesebb az otthonlét. Ezek gyakran hosszútávú befektetések: csupa olyasmi, ami előbb-utóbb megtérül, hiszen egy csomó kellemes emléket és élményt kínáló lehetőségekről van szó.

Objektum doboz

5. Lepd meg a „lakótársadat” valamivel, csak úgy.

Mindegy, hogy szülő, társ, gyerek, lakótárs, kutya, macska – lepd meg valamivel, aminek örülni fog, teljesen önzetlenül (pénz híján ez lehet az is, hogy elmosogatsz helyette vagy főzöl egy finom vacsit, a gesztus a lényeg, nem az anyagi fedezet, ami mögötte van). A The Happiness Project-ben arról is szó esik, hogy ha egyedül élsz, naponta egyszer hívj fel egy rokont vagy barátot, aki közel áll hozzád – hiszen bármilyen pöpec kéróban is élsz, azért mégis csak az emberi kapcsolatok azok, amelyek a falak közé boldogságot csempésznek…

Objektum doboz

Ajánlott cikkek