Egyéb kategória

Hogyan állítsatok össze kapszulagardróbot? Elárulom!

Budapest első hulladékmentes fesztiváljára, a Simplicity Fesztiválra nemcsak előadással készültem, hanem egy kiállítással is. Hogy hozzáadjunk a projekthez egy kis művészi értéket, a blog állandó fotósa, Virág, rávett arra, hogy drónnal fotózzuk be az összeállított kapszulagardrób szettjeit.

vous - 2018.06.08.
Hogyan állítsatok össze kapszulagardróbot? Elárulom!

A kapszulagardrób

A kapszulagardrób az önismereten, a tudatosságon alapszik. Tudod, hogy ki vagy, milyen élethelyzetben vagy, milyen a stílusod (= milyen ruhák tetszenek igazán magadon és milyen ruhákat viselsz szívesen), milyen szerepeknek kell megfelelned, milyen gyakran és hogyan mosol, mit visel el a bőröd, milyen színek állnak jól, milyen fazonok, minták az előnyösek számodra.

Bea Johnson, a hulladékmentes életmód egyik legismertebb képviselője szerint „egy kisebb gardrób azt az érzetet kelti, hogy tele van jobbnál jobb hordható cuccokkal”.

Ő 15 ruhadarabból több mint 50 szettet képes összeállítani, a kapszulagardróbjának kialakítása két évet vett igénybe. Inspirációként érdemes megnézni a honlapját, Pinterest oldalakat böngészni, vloggereket keresni a témában, de

a kapszularuhatár összeállítása nem a ruhákkal kezdődik, hanem veletek!

Adjatok magatoknak időt

A számotokra ideális kapszularuhatár felépítése több évbe telhet, használtruha-üzletből vásárolva még tovább, de az eredmény kárpótol majd. Támaszkodjatok az örök darabokra, mint például egy farmering.

A kapszulagardrób alapja az önismeret

Csak néhány kérdés a ruhatár kialakítása előtt: Milyen színek állnak jól? Milyen testalkat vagyok? Milyen anyagokat, mintákat szeretek? Ezek előnyösek is? Tényleg viselek magas sarkút, vagy csak másokon tetszik?

Ismerjétek meg a személyes színpalettátokat

Ez a szín jól áll? Ha a színtípusotok szerint szelektáltok vagy vásároltok, a végén csak olyan ruhák lesznek a ruhatáratokban, amelyek kiemelik a természetes szépségeteket.

Ismerjétek meg a testeteket

Ha ismeritek a testalkatotokat, tudjátok, milyen ruhadarabokban lesztek csinosabbak, ezáltal magabiztosabbak is. A magabiztosság izzasztó helyzetekben fél siker, mert nem a ruhátokra, hanem a feladatra koncentráltok.

A cikk itt nem ért véget! Az összes tippet és az összes fotót a fenntartható divatnak szentelt blogomon nézhetitek meg IDE KATTINTVA. A blogon további cikkeket olvashattok arról, mi a baj a divatiparral, miért érdemes kevesebbet, de annál tudatosabban vásárolni.

Ajánlott cikkek