Meleg nyári estéken az egyik legjobb frissítő ital a fröccs, aminek szerencsére az elmúlt években rengeteg izgalmas változata is megjelent, gyümölcsökkel vagy az oly népszerű Aperollal felturbózva. Most egy mennyei málnás változat következik, ami a kerti partijaink sztárja lehet.
Az Aperol egy narancsos-gyógynövényes likőr, önmagában nagyon édes, de fröccsbe, koktélba téve nagyon kellemessé, üdévé varázsolja a kényeztető frissítőket. Élénk, szinte rikító színét a narancshéjnak köszönheti, a likőrökhöz képest nem túl magas, 15%-os az alkoholtartalma, de azért könnyen a fejbe száll édességének köszönhetően, illetve ha pezsgővel, habzóborral keverjük, akkor különösen„
Az Aperol Spritz klasszikus változatban is mindig sikert arat, de ha szeretnénk feltenni az i-re a pontot, akkor készítsük gyümölcsös verzióban.
A málnával például tökéletes párost alkotnak, akár fagyasztott málnát is használhatunk hozzá, ami „jégkocka" funkciót is kaphat ebben az esetben, és mire az italt elkortyoljuk, felolvad, és jó kis csemege lesz a végére, de az alábbi recept alapján eperrel, szederrel vagy áfonyával is kipróbálható – nem fog csalódást okozni.
A receptért kattintsatok ide >>> a Cookta.hu oldalára!