Egyéb kategória

5 érdekesség a kis Sarolta hercegnőről

Alig múlt három éves Sarolta cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg és Katalin cambridge-i hercegné egyetlen kislánya. Néhány érdekesség a királynő szupercuki dédunokájáról.

vous - 2018.06.07.
5 érdekesség a kis Sarolta hercegnőről

1. Anyanyelvével együtt sajátítja el a spanyol nyelvet.

A királycsaládban régi hagyomány, hogy a gyerekek anyanyelvi szinten megtanulnak spanyolul. Ennek érdekében testvéreihez hasonlóan a kis Sarolta is egy spanyol ajkú dadától, Maria Turrion Borralotól tanul, állítólag kiemelkedő eredménnyel. Úgy tűnik, édesapja nyelvtehetségét örökölte: Vilmos öt nyelven beszél folyékonyan.

Objektum doboz

2. Imádja a pizzát.

Ha azt hiszitek, hogy egy királyi sarj kizárólag flancos ételeket eszik, tévedtek: ők is gyerekek azért, mint bárki más. A pizzát dadáik segítségével a kis Györggyel Sarolta maga készíti el, friss brit alapanyagokból. Más kérdés, hogy vajon pizzát szabad-e rendelniük a palotába, ha nincs kedvük sütni…

3. Nem ülhet a szüleivel egy asztalhoz.

A hároméves kislány és testvérei külön gyerekasztalnál foglalnak helyet az étkezésekkor, és nem ülhetnek egy asztalhoz szüleikkel egészen addig, míg el nem sajátítják el „az udvarias csevegés művészetét”. Ez egy külön kurzus a palotában.

Objektum doboz

4. A társasjátékok közül a Monopolyt elfelejtheti.

Apja nagybátyja, András herceg egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy a királyi család tagjai számára tiltott gyümölcs a Monopoly, ahogyan a szerencsejátékok is. Ezt akkor mondta, amikor egyszer meglepték rajongói egy Monopolyval, és sajnálkozva volt kénytelen visszautasítani az ajándékot. Szegény Sarolta tehát erről lemarad…

5. Nagy kedvence Peppa malac.

Ha belegondolunk, hogy egy hároméves kislányról van szó, azért kicsit sem meglepő, hogy Sarolta él-hal a kis rózsaszín sertésért.

Objektum doboz

kiralyi-csalad-teszt1

A nagy királyicsaládteszt – ugye, hogy alig tudtok valamit Anglia kedvenceiről?

Azt hiszem, azon kevés emberek egyike vagyok, aki mindenért rajong, ami a britekhez kapcsolódik – a minden alatt értem a nemzeti ételeiket, a vicceiket, azt, ahogy szabályosan sorban állnak mindenhova, de még azt is, hogy a Thank you és a Please kifejezéseket úgy használják, mint mások a mondat végén a pontot. Szeretem, hogy szakítanak időt a teázásra vagy épp arra, hogy megvitassák az időjárást, ami nem is annyira pocsék, mint ahogy azt sokan hiszik. És ha ez nem lenne elég, a királyi családért egyenesen rajongok – kattintsatok ide, ha tudni szeretnétek, ti is igazi rajongók vagytok-e.

Ajánlott cikkek