Egyéb kategória

Takarítás-kisokos: ilyen gyakran szükséges tisztítani a különböző dolgaitokat

Mindannyian szeretünk rendes, tiszta otthonban élni, ahol nyugodt környezetben, a nekünk legalkalmasabb módon pihenhetjük ki magunkat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal takarítanunk kell, de érdemes praktikusan beosztani az időnket, illetve az elvégzendő feladatokat is úgy betervezni, hogy még éppen megelőzzük a bosszantó kupit és rendetlenséget. Íme egy rövid takarítás-kisokos: ilyen gyakran szükséges tisztítani a különböző dolgokat.

vous - 2018.06.04.
Takarítás-kisokos: ilyen gyakran szükséges tisztítani a különböző dolgaitokat

Persze így sem ússzuk meg a napi teendőket, de ha egy praktikus menetrendet követünk, akkor talán mégsem kell minden nap nagytakarítást végeznünk. Igaz, más esetben sem kell, de ha van egy használható tervünk, akkor olyan érzésünk lehet, mintha soha nem takarítanánk, vagy csak nagyon keveset.

Minden nap elvégzendő feladatok

Ide azok a teendők tartoznak, amelyeket egyébként is jellemzően megcsinálunk minden nap, illetve akár naponta többször is. Ezek sajnos kikerülhetetlenek, viszont gyorsan megvannak, főleg, ha nem halogatjuk azokat, hanem ahogy akuálissá válnak, gyorsan megcsináljuk.

  • Mosogatás: mivel minden nap keletkezik mosatlan, ráadásul reggeltől estig, ezt bizony nem bliccelhetjük el egyik nap sem.
  • Konyhai felületek tisztán tartása: valójában csak egy mozdulat, esetleg kettő, hogy a használatuk után letörölgessük a konyhai felületeket és azok tiszták, fényesek, rendezettek legyenek.

A praktikus ötleteket a Ridikül oldalán olvashatjátok tovább!

Forrás:
vous.hu
Ajánlott cikkek