Egyéb kategória

3 alternatív párterápia, amely megmentheti a kapcsolatotokat

A párkapcsolati nehézségeknek sokféle alapja lehet. A leggyakoribb talán az, hogy nem eleget vagy nem megfelelően kommunikálunk. Nincs elég időnk egymásra, emiatt elindulunk másfele. Nem figyelünk eléggé a másikra, ezért nem is értjük meg, ő hol tart. Ha úgy érzitek, épp hullámvölgyben van a kapcsolatotok, érdemes kipróbálnotok a következő 3 „párterápiás módszer” valamelyikét.

vous - 2020.07.22.
3 alternatív párterápia, amely megmentheti a kapcsolatotokat

1. Tartsatok krízismítinget!

Őszintének lenni a másikkal nagyon nehéz. Őszintének lenni önmagatokkal talán még nehezebb. A problémákat azonban érdemes nevén nevezni ahhoz, hogy aztán meg tudjátok oldani őket. Mi is tulajdonképpen a baj? Miért érzitek magatokat rosszul a párkapcsolatban? Mire van szükségetek?

Tűzzetek ki egy időpontot, amire mindketten komolyan felkészültök, mint egy megbeszélésre.

Fontos azonban, hogy ne csak a problémákat vessétek fel, hanem készüljetek megoldásokkal is. Legyetek kompromisszumkészek, és tartsátok szem előtt, hogy a kapcsolat akkor működik, ha mindketten jól érzitek magatokat.

2. Változtassatok!

Az egónak komoly szerepe lehet abban, ha egy párkapcsolat nem működik. Az addig rendben van, hogy ti vagytok a saját életetekben a legfontosabbak, de a párkapcsolat (milyen meglepő!) egy párról szól. Két emberről, két külön bolygóról, amelyek azért összeérnek. A kapcsolat ne két ember harca legyen egymás ellen, hanem harcoljatok egymásért, a közös jóért. Ha ehhez változtatni vagy változni kell, akkor legalább gondolkozzatok el rajta, ne hárítsatok egyből.

3. Tápláljátok a tüzet!

Minden megbeszélés, analizálás, agymunka ellenére arról sem szabad elfeledkeznetek, hogy a párkapcsolat alapja a szerelem, de még inkább a szeretet. Ezt erősítik a közös élmények, a nagy nevetések, a cinkos összekacsintások, a belsős poénok, az intim pillanatok. Ezeket sose hagyjátok ki az egyenletből. Mindig legyen egymásra időtök, különben egészen egyszerűen nem fog működni a dolog.

párkapcsolat szerelem

Ne szakíts! Változtass! – Közösen megmenthetitek kapcsolatotokat

Úgy érzitek, valami nincs rendben a kapcsolatotokban? Azt gondoljátok, már semmi értelme a folytatásnak, mert több a rossz, mint a jó? Folyamatosan csak veszekedtek, vagy épp már egymáshoz sem szóltok? Már túl sok a fájdalom, túl sok a bántás? Azt hiszitek, jobb lenne, ha elválnátok? Ne tegyétek! Adjatok még egy esélyt a kapcsolatotoknak, hiszen egy kis munkával újra rátalálhattok egymásra. Ide kattintva elolvashatjátok az interjút Orbán Nóra párkapcsolati szakértővel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.