Egyéb kategória

Beleszerettetek Meghan Markle menyasszonyi ruhájába? Így viselhetitek a hétköznapokon

Meghan Markle menyasszonyi ruhája egy pillanat alatt újra divatba hozta a csónakú felsőket, topokat, ruhákat. A csónaknyakkal azonban bánjatok óvatosan, mert nem mindenkinek áll jól ez a klasszikus, elegáns fazon. Sajnos.

vous - 2018.05.28.
Beleszerettetek Meghan Markle menyasszonyi ruhájába? Így viselhetitek a hétköznapokon
Objektum doboz

Mi az a csónaknyak?

A csónaknyak olyan nyakkivágást jelöl, amely kifejezetten széles, a ruha eleje és hátulja ugyanolyan magasan helyezkedik el. Általában topok, felsők, pulcsik jellegzetes kivágása, amelyet Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy különleges magasságokba emeltek. Ha klasszikus, hiperelegáns alkalmi ruhát szeretnétek vásárolni vagy varratni, gondoljatok a csónaknyakra is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

audrey

Audrey Hepburn fekete estélyije örök, de nem az egyetlen – 5 ikonikus Hubert de Givency ruha

Az a bizonyos fekete ruha mindenkinek megvan a fejében. Ikonikus darab. Audrey Hepburn viselte az Álom luxuskivitelben című filmben. Nem az egyetlen, amely összefonódik Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy legendás múzsa-tervező párosával. A francia divattervező 2018. március 10-én, 91 éves korában, álmában hunyt el. 5 ikonikus ruhájával rá emlékezünk.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Kinek áll jól a csónaknyak?

Önmagában nagyon nehéz írni erről bármit is, hiszen nagyon sok mindentől függ, hogy egy ruha jól áll vagy sem. Figyeletek kell a ruha színére, szabására, mintájára, alapanyagára, passzolnia kell a stílusotokhoz, az adott eseményhez, amelyre felveszitek. Aki önmagában kijelenti, hogy a csónaknyak ennek és ennek áll jól, az nem jó szakember.

Ennek ellenére vannak olyan tudnivalók a csónaknyakról, amelyek behatárolják, kik viselhetik.

  • A csónaknyak vízszintes vonalként fut a vállakon, ebből kifolyólag optikailag szélesíti a vállakat. Azoknak, akiknek itt már nincs szükségük „erősítésre”, nem érdemes csónaknyakú felsőben gondolkodniuk. Ha mégis, érdemes ezt úgy kompenzálni, hogy az alsó rész is kellően hangsúlyos legyen.
  • Azoknak, akiknek pici, csapott a válluk, vagy sokkal hangsúlyosabb a csípőjük, mint a válluk, érdemes szélesíteniük azt. Számukra ideális viselet lehet a csónaknyakú felsőrész.
  • Érdemes azt is figyelembe venni, a mellek hol helyezkednek el (bármilyen furán is hangzik ez) a törzsünkön, és milyen az arányuk a felsőtestünkhöz képest. A csónaknyakú felsők, ruhák viszonytag zártak, a mellek nagyobbnak tűnik bennük. További mellformáló divattippeket ebben a korábbi cikkünkben olvashattok.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

testalkat

Így döntsétek el otthon, milyen testalkatotok van

„Ő tuti homokóra, hisz nagy a melle. Ő meg alma, mert nagy a hasa…” – nagyjából ilyen általánosításokkal le is szoktuk rendezni a testalkatokat, pedig a történet ennél árnyaltabb és bonyolultabb. Míg sok embert a legkevésbé sem hat meg, hogy milyen testalkattal rendelkezik, addig van, akit bizony foglalkoztat, hogy melyik csoportot erősíti. De miért is ne akarnánk tudni? Pláne, ha a tudás birtokában egyszerűbben emelhetjük ki kedvelt és rejthetjük el kevésbé kedvelt testi adottságainkat. Oké, oké, de hogy döntsük el szakember nélkül, hogy melyik csoportba tartozunk? Itt eláruljuk!

Ajánlott cikkek