Egyéb kategória

A tökéletes rántotta – Jamie Oliver módra

A rántotta talán a világ legegyszerűbb étele, csak tojás, só és némi zsiradék kell az alapváltozathoz,mégis többféle módon készíthető, más ízű és más állagú lesz a végeredmény. Az, hogy kinek melyik a kedvence, az ízlés kérdése - van, aki krémesebben és lágyan, más darabosabban és jobban átsütve szereti. Jamie Oliver egyik legnépszerűbb videójában 3 változatban süti...

vous - 2018.05.26.
A tökéletes rántotta – Jamie Oliver módra

A tojás a legolcsóbb, legegyszerűbben beszerezhető és leggyorsabban elkészíthető fehérje, reggelinek, ebédnek, vacsorának is tökéletes, és ha kellőképpen variáljuk, akkor egyáltalán nem unalmas.

Végtelen számú egyszerűbb vagy épp bonyolutabb recept létezik, amiből Jamie a legismertebb 3 változatot –  az angolt, a franciát és az amerikai típusút – mutatja be. A téma – és a pucér szakács – népszerűségét is bizonyítja, hogy már majdnem 10 millió megtekintést ért el a videója, és közel 10 ezer kommentet kapott…

Jamie mindhárom rántotta receptjét ugyanazokból az alapanyagokból készíti, két személyre 4 szabad tartású tojást számolva, valamint kis sót és vajat használva. Az angol változatnál a felütött tojásokat villával felveri, majd egy kisebb lábasban evőkanálnyi olvasztott vajra önti, és egy spatulával azonnal finoman átkeveri, gyakorlatilag végig mozgásban tartva a tojást, és pár perc alatt rezgősre, lágyra süti, majd pirítósra halmozva tálalja.

tojás

Végre tökéletes tükörtojást süthettek egy ötletes módszerrel

Azt mondják, még egy kétbalkezes ember is képes összehozni egy főtt tojást vagy rántottát. Nos, jelentem, ez szemenszedett hazugság!

Egy jóféle rántottát én is összehozok, az még nem fog ki rajtam, de egy tükörtojás már igen: leég, túlsül, szétesik, pedig azért tudok sütni, főzni, ha kell. Kipróbáltam már a muffinformás módszert is, de hiába, azzal sem lettem díjnyertes tükörtojás-készítő, de ezzel a módszerrel hátha.

Egy korábbi cikkünket ITT olvashatjátok!

Tanácsa szerint nem szabad túlsütni, és mivel az edény forró, még a tűzről levéve is tovább sül a tojás, így azt javasolja, hogy a spatulával a rántottát halmozzuk az edény egyik szélére, így belül lágyabb marad.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek