Egyéb kategória

Nosztalgianövény a lakásban: szeressetek bele újra a viaszvirágba!

Maminál nőtt a napfényes előszobában. Anyunál az ablakban. Jókai is ír róla az egyik regényében. A viaszvirág, vagy más néven mézvirág, porcelánvirág, viaszszőlő vagy hoya sokáig a magyar otthonok éke volt. Érdemes újra felidézni, ültetni, mert illatával teljesen elvarázsol.

vous - 2018.05.24.
Nosztalgianövény a lakásban: szeressetek bele újra a viaszvirágba!
Varázsoljatok titokzatos dzsungelt az otthonotokból! – Szobanövény-kisokos kezdőknek és haladóknak

Tesztelésre fel! Ezek a növények segítenek, hogy jobban aludjatok

Azt tudjuk jól, hogy a lakásban lévő növényeknek számtalan előnyös tulajdonságuk van, azonkívül, hogy dekorálják a teret. Az sem baj, ha a hálószobában is elhelyeztek néhány növényt – de nem mindegy, milyen fajtát. Az ideális szobanövények ugyanis segíthetnek abban, hogy nyugodtabb legyen az éjszakátok, és jobban aludjatok. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Az eredetileg Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Polinézia térségéből származó örökzöld kúszónövénynek több száz alfaja létezik. Az általunk is ismert növény virágai eredetileg fehérek vagy rózsaszínek, de a mai nemesített alfajok színesek is lehetnek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha a nagymamátok vagy az anyukátok után a saját lakásotokban ti is szeretnétek ilyen szobanövényt, a következőkre figyeljetek:

  • tegyétek a fényre, de ne a tűző napra,
  • érzékeny a túlöntözésre, de azért ne felejtsétek el locsolni (kivéve télen, akkor elég havonta 1-2 locsolás)
  • csak az idősebb tövek virágoznak, várjatok türelemmel,
  • szüksége van téli, nyugalmi időszakra, alacsonyabb (12-18 Celsius fok) hőmérsékletre, különben nem hoz virágot,
  • ha virágozni kezd, onnantól ne mozgassátok, mert azt nem szereti,
  • virágzás után ne távolítsátok el a kocsányokat, jövőre is azokból fejlődnek a virágok.

Ugye, milyen gyönyörűek?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

férfi pasi fül szelektív hallás

„Szomjaztam melletted, mint a kiszáradt szobanövény a szoba sarkában”

Kevés dologtól borulok ki a párkapcsolatban, de attól biztosan kiborulnék, ha olyasvalakivel kellene együtt élnem, aki képtelen kommunikálni az érzéseit. Aki nem közvetíti sem szóval, sem tettel hogy szeret és akar, csak valahol mélyen érzi. Sokan azt hiszik, hogy ez csak egy nő igénye lehet, pedig a pasik is ugyanúgy szenvednek attól, ha olyasvalakit szeretnek, aki nem mutatja ki az érzéseit. Mondatnám, hogy #egyperces következik egy pasi szemszögből, de hát… ez bárkivel előfordulhat. Kattintsatok ide a folytatásért!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.