Trend

Kiszőkültem, de milyen áron?! – Így ne essetek abba a hibába, amibe én

Az egész ott kezdődött, hogy évekig tartó fekete hajfestés után úgy döntöttem, visszaállok a saját hajszínemre. A festetlen haj tartott is egy-másfél évig, de aki egyszer ráérez a hajszínezésre, az úgysem fog lekattani róla soha - így találtam ki, hogy sok-sok év után végre kiszőkülök.

vous - 2018.05.21.
Kiszőkültem, de milyen áron?! – Így ne essetek abba a hibába, amibe én

Kezdjük ott, hogy nem akarok ujjal mutogatni senkire, ki volt a hibás. Én sajnos beleestem abba a hibába, hogy hagytam magam rábeszélni egy olcsó hajfestésre egy olcsó fodrászatban.

Pedig ha valamit megtanultam, akkor az az, hogy SOHA ne akarjatok a hajatokon spórolni.

Innen indultam.

Innen indultam.
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Én első körben hatezer forintot fizettem a szőkítésért, ami nagyon jó árnak tűnik – annak ellenére, hogy a hajam felét (ahol korábban melír volt) sikerült leégetni a festékkel. És bár elvileg a legerősebb szőkítővel mentek rá (én ehhez annyira nem értek, de a saját példámon keresztül tudom, hogy nem túl jó ötlet), végül csibesárga hajjal jöttem ki a szalonból.

Ezért ahelyett, hogy mondjuk egyszer kiadtam volna kicsit többet a festésre, inkább utána adtam ki NAGYON sokat – a hajam rendbetételére.

Így egy rövidre vágás, egy sürgősségi festés, rengeteg hamvasító sampon és egy keratinos hajszerkezet újjáépítés után azt mondom: nagyon nem érte meg. A korábban hosszú, közepesen erős hajam teljesen elvékonyodott, gubancos lett, a hajvégek pedig mintha teljesen eltűntek volna,

úgyhogy ezután muszáj volt a hajam felét levágatni – természetesen egy másik fodrászatban.

Első teljes szőkítés után - a hajam fele a szalonban maradt.

Első teljes szőkítés után – a hajam fele a szalonban maradt.
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Szóval a legfontosabb: keressetek rendes, megbízható fodrászt! Járjatok utána, milyen termékeket használnak, olvassatok Facebook-véleményeket, kérdezzétek meg az ismerőseiteket, ők hova járnak. Bár lehet, hogyha csak egy egy-két centis vágásról van szó, nyugodtan beeshettek bármelyik sarki fodrászatba, 

az olyan komoly műveleteket, mint a szőkítés, inkább bízzátok elismert szakemberre.

Kommunikáljatok a fodrásszal! Bár az én hajam eredetileg nem volt roncsolódva, de ha a tiétek igen, ne fogjatok hozzá a szőkítéshez – egy jó fodrász erről valószínűleg amúgy is lebeszélne. Indítsatok inkább melírral, ombréval meg balayage-festéssel, ezeket sokkal egyszerűbb rendbehozni, mintha a teljes hajatokat leszívatnátok. 

Extra ápolás. A hamvasító sampon és a kifejezetten szőke hajra kifejlesztett termékek kötelezőek, ha egyszer a szőkítés mellett döntötök. Az olyan házi praktikák, mint a ricinusos vagy olívaolajos pakolások bár jók lehetnek, ezek sajnos nem nyújtanak elég segítséget olyan hajon, ami durván ki van téve kémiai kezelésnek.

Ezt sajnos el kell fogadni: ha valaki szőke hajat akar, arra bizony költeni kell. Ha a legjobb fodrászhoz mentek, még akkor is előfordulhat, hogy megváltozik a hajatok szerkezete, ami teljesen normális. Bár még csak egyszer voltam, de a keratinos hajszerkezet újjápítés nekem eléggé bejött, ami még véletlenül sem összekeverendő a keratinos hajegyenesítéssel – ezt nyugodtan lehet festések előtt is végezni és a hatása kb. kettő-négy hétig tart.

Újabb festés, vágás és keratinos kezelés után.

Újabb festés, vágás és keratinos kezelés után. Ja, és a telefonomat is lecseréltem!
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Ha már megtörtént a baj

A rossz hír az, hogy a roncsolódott hajjal már nem nagyon lehet mit kezdeni. Két megoldás van rá: az olló és a türelem. Ja, és az, hogy legközelebb körültekintőbbek lesztek hajfestésnél.

Ettől függetlenül nem kell kétségbeesnetek: elsőre ugyan borzasztó érzés, ha az embernek elrontják a haját, de ez csak haj! Idővel, ha odafigyeltek rá, szépen visszanő.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.