Egyéb kategória

Mezítlábas túrós – a zseniális süti tortaváltozatban, eperrel

A mezítlábas túrós zseniális desszert, készülhet laposabb lepénynek tepsiben vagy magasabb változatban tortának is, isteni finom, csupa túró, remegős és lágy, mókás nevét pedig onnan kapta, hogy nincs talpa, vagyis tésztája, az egész egy csodás és könnyű sült túrókrém tulajdonképpen.

vous - 2018.05.12.
Mezítlábas túrós – a zseniális süti tortaváltozatban, eperrel

Imádnivaló sütemény a mezítlábas túrós, nemcsak finomsága okán, de nagyon egyszerű is az elkészítése, gyakorlatilag egy kevert tészta, ami egy elektromos habverővel gyorsan összeállítható. Ahhoz képest, hogy sok-sok túróval készül, viszonyag kevés liszt kell hozzá, amit egy kis gríz is kiegészít, ez fogja össze és szívja fel a túró levét, és lesz könnyű és rezgős állagú.

Most tortának készült, méghozzá a szezon első epreivel, egy kis friss gyümölccsel vagy tejszínnel összeturmixolt eperrel maga a mennyország. A készítéskor arra érdemes ügyelni, hogy a tojásfehérjét és a tojássárgákat is jó habosra verjük, mert ettől lesz igazán könnyed az állaga majd sütés után, és csak sütés után szeletelhető az állaga, de még jobb, ha tálalás előtt pár órára be tudjuk tenni a hűtőbe…

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek