Egyéb kategória

Betámadtak az energiavámpírok? Így maradjatok pozitívak!

Mindannyian ismerünk energiavámpírokat – nem kell ezoterikus dolgokra gondolni, egyszerűen azokat az embereket nevezzük így, akik leszívják mások energiáját, pozitív gondolatait, és fél óra velük eltöltött idő felér egy egész hetes depressziós időszakkal. Miután végeznek velünk, megrágnak és kiköpnek, hogy aztán még a saját bőrünkben se érezzük jól magunkat. De mit tehetünk ellenük?

vous - 2018.05.06.
Betámadtak az energiavámpírok? Így maradjatok pozitívak!

Pozitívnak maradni a negatív emberek mellett igazi kihívás, és tényleg tudatosság kell hozzá, hogy ne húzzanak le minket a saját szintjükre azok, akik nem tudnak maguktól kimászni a negativizmusból. Az alábbi tippek segítségével egy kicsit felvértezhetitek magatokat az energiavámpírokkal szemben, és kivédhetitek, hogy ti is olyan negatívak legyetek, mint ők!

A legfontosabb: rá kell jönni, mi történik

Egy energiavámpír általában nagyon jól csinálja a dolgát, és észre sem veszitek, amikor lehúz titeket a mélybe. Ha azonban felismeritek, mi történik, az már egy nagyon fontos lépés: ekkor tudatosul ugyanis, hogy ez a hozzáállás nem tőletek, hanem a negatív ismerősötöktől jön.

Távolítsátok el magatokat, és térjetek vissza a saját fejetekbe!

Tegyük fel, hogy jól érzitek magatokat egy munkahelyen, de a negatív kollégátok folyamatosan a munka rossz oldalával traktál titeket. Lassan ti is elkezditek azt hinni, hogy ez a hely tulajdonképpen nem is olyan jó. Ha azonban képesek vagytok a negatív emberek véleményét csakis véleményként kezelni, akkor nem fogjátok átvenni azt. Térjetek vissza ahhoz, ami a saját fejetekben van!

Forrás:
Depositphotos

Kontaktáljatok minél kevesebbet az energiavámpírral!

Ha személyesen találkoztok vele, fel lehet rá készülni, de amikor Messengeren duruzsol folyamatosan a fületekbe, hogy éppen mi a rossz, és mi miért felháborító, akkor nagyon nehéz kivédeni, hogy rátok is átragadjon a hozzáállás. Éppen ezért próbáljátok meg bekorlátozni a beszélgetések időtartamát, hogy ne folyton ebben a hangulatban kelljen élnetek.

Döntsétek el, szükségetek van-e erre az emberre!

Ha jó ideje keseríti már meg az életeteket, és lehetőségetek van rá, inkább távolodjatok el a negatív befolyástól  – és ezzel az embertől is, aki ezt az életetekbe behozza. Sokszor csak megszokásból hagyunk benne embereket az életünkben, de közben meg senkinek semmi köze nincsen hozzá, hogy kit és miért zárunk ki onnan. Ne féljetek lépni – sokkal pozitívabban fogjátok utána látni a világot!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.