Egyéb kategória

Egy fontos dolog, ami elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez

Vannak, akik egy egész életet ledolgoznak anélkül, hogy bárki megdicsérné vagy elismerné a munkájukat, azt az energiát és időt, amit a megoldandó és elvégzendő feladatokra fordítanak. Mások rendszeres visszajelzést kapnak, időnként akár elismeréseket, kitüntetéseket is átvehetnek a mukaadójuktól, esetleg a várostól, ahol élnek, vagy még magasabb szinten, egy ország elismerésében lehet részük. A szakemberek szerint fontos, hogy az ember pozitív visszajelzéseket kapjon, hiszen ezek a kisebb-nagyobb elismerések vihetik tovább a munkájában, motiválhatják, hatékonyabb munkára ösztönözhetik.

vous - 2018.05.04.
Egy fontos dolog, ami elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez

Egy amerikai társadalomkutató és szerző, Dan Ariely szerint manapság kevés munkahely van, ahol elismerik az egyes dolgozók munkáját. Úgy véli, ez negatív hatással lehet a munkavállalókra. 

Ha elismerik, értékelik a munkánkat, hajlamosabbak vagyunk keményebben dolgozni még akkor is, ha például a fizetésünk nem változik. Viszont ha nem kapunk pozitív visszajelzéseket, a motivációnk jócskán alábbhagyhat

 – magyarázta.

Forrás:
Unsplash

A szakemberek szerint az elismerés hiánya megölheti a motivációt. Ezt főleg annak érdemes észben tartania, aki embereket irányít, akinek legalább egy beosztottja van. Mutatunk néhány módszert, ahogyan a munkavállalók munkáját elismerhetjük, anélkül hogy az másokban negatív érzéseket keltene, vagy hogy a dicséretet kapó félreértse, és azt gondolja, az elismerés után már nem fontos jobban hajtani. 

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: