Egyéb kategória

Egy fontos dolog, ami elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez

Vannak, akik egy egész életet ledolgoznak anélkül, hogy bárki megdicsérné vagy elismerné a munkájukat, azt az energiát és időt, amit a megoldandó és elvégzendő feladatokra fordítanak. Mások rendszeres visszajelzést kapnak, időnként akár elismeréseket, kitüntetéseket is átvehetnek a mukaadójuktól, esetleg a várostól, ahol élnek, vagy még magasabb szinten, egy ország elismerésében lehet részük. A szakemberek szerint fontos, hogy az ember pozitív visszajelzéseket kapjon, hiszen ezek a kisebb-nagyobb elismerések vihetik tovább a munkájában, motiválhatják, hatékonyabb munkára ösztönözhetik.

vous - 2018.05.04.
Egy fontos dolog, ami elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez

Egy amerikai társadalomkutató és szerző, Dan Ariely szerint manapság kevés munkahely van, ahol elismerik az egyes dolgozók munkáját. Úgy véli, ez negatív hatással lehet a munkavállalókra. 

Ha elismerik, értékelik a munkánkat, hajlamosabbak vagyunk keményebben dolgozni még akkor is, ha például a fizetésünk nem változik. Viszont ha nem kapunk pozitív visszajelzéseket, a motivációnk jócskán alábbhagyhat

 – magyarázta.

Forrás:
Unsplash

A szakemberek szerint az elismerés hiánya megölheti a motivációt. Ezt főleg annak érdemes észben tartania, aki embereket irányít, akinek legalább egy beosztottja van. Mutatunk néhány módszert, ahogyan a munkavállalók munkáját elismerhetjük, anélkül hogy az másokban negatív érzéseket keltene, vagy hogy a dicséretet kapó félreértse, és azt gondolja, az elismerés után már nem fontos jobban hajtani. 

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.