Egyéb kategória

5 csillagos desszert: isteni és könnyű csokimousse 2 alapanyaggal – új technikával

A selymes és lágy csokihab a legkényeztetőbb desszert, és sokan bonyolultnak is gondolják, de igazából nagyon egyszerű, csak egy kis technika és jó minőségű csoki kell hozzá. Ötcsillagos desszert, a jelszó pedig: a legegyszerűbb a legjobb. Ennél csokisabb és könnyebb desszert nem létezik, csak csokoládé és víz kell hozzá, jó, még egy harmadik is: levegő!

vous - 2018.05.03.
5 csillagos desszert: isteni és könnyű csokimousse 2 alapanyaggal – új technikával

Az alaprecept bámulatosan egyszerű, egyféle csokival is működik, de többfélét is rétegezhetünk, és a rétegeket ízesíthetjük is, így a beharangozott 2 alapanyag növekszik. Ennek ellenére érdemes játszani és kipróbálni sokféle módon: kevés csili, fahéj, vanília-kivonat hozzáadásával, ropogósabb rétegekhez pirított és aprított csonthéjasokkal érdemes gazdagítani. De ettől még az alapkoncepcióval ténylegesen csokoládé és víz keverékével készül, elképesztően finom és végtelenül egyszerű.

Érdemes jobb minőségű csokival készíteni, mert itt ez a kulcsfontosságú alapanyag, szóval tortabevonóval nem működik, de megfizethető, igényesebb csokival mesefinom lesz, akár egyféléből, akár többféle csokoládéból készítjük.

A videón jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept – 3 féle csokira

Objektum doboz

A cikk folytatását és a receptet keressétek a Cookta oldalán!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.