Egyéb kategória

Ezeket gondoljátok végig, mielőtt megosztjátok a lakásotokat egy törpemalaccal!

Ha azt mondom, háziállat, mi jut eszetekbe? Kutya, macska, hörcsög, süni, nyúl… na de hogy malac? Bizony, az utóbbi időben egyre népszerűbbek a törpemalacok, amelyek az én szívemet is elrabolták. Összegyűjtöttem pár hasznos infót arról, mivel jár, ha valaki egy ilyen kis turcsi orrú cukisággal szeretné megosztani a lakását!

vous - 2018.04.29.
Ezeket gondoljátok végig, mielőtt megosztjátok a lakásotokat egy törpemalaccal!

Éljen a szobatisztaság! 

A malactartásról a legtöbben a koszra és mocsokra asszociálnak, pedig épp az ellenkezője igaz. Tiszta állatok, fogékonyak arra, hogy mindig csak egy adott területre végezzék a dolgukat. Ez kertben és lakásban kivitelezhető, a lakásban macskaalom használatával megoldható a szobatisztaság.

Objektum doboz

Kell hozzájuk idő és energia!

Azt viszont ki kell emelni, hogy a malac napközben is viszonylag aktív, kevesebbet alszik, mint például egy kutya. Ha valaki kizárólag lakásban akarja tartani, nagyon sokat kell vele foglalkoznia, unalmában hajlamos lehet rombolásra is. Jó, ha megoldható a kertbe való kijárás, jobban el tudja magát foglalni, illetve természetes illemhelyiséget is kialakít magának. Persze, ebben az esetben is számolni kell vele, hogy feltúrja a virágágyást… A vérében van, na!

Objektum doboz

Séta, séta, séta…

Ha mégis lakásban tartjuk, gondoskodnunk kell róla, hogy eleget mozogjon. Sétálni kell vinni, de ez sem olyan egyszerű. A sima nyakörv és kutyahám nem jó, mivel a malacoknak gyakorlatilag nincs nyaka, a tokájuk pedig nagyra nőhet. Speciális, a malac méreteihez igazodó hámot kell neki varratni.

Objektum doboz

Na de mit eszik?

Az is központi kérdés, mit eszik a malacunk. A törpemalacok étrendje gabonafélékből áll, adhatunk neki zabot, árpát, kukoricát, különféle száraztakarmányt vagy szárított gyümölcsöt, de léteznek malacokra optimalizált tápok.

Objektum doboz

Honnan szerezzük be?

A legfontosabb: törpemalacot csak megbízható forrásból, hivatalos tenyésztőtől vásároljunk. Sokan kihasználva a malacok körüli felhajtást, hagyományos hízósertést adnak el törpemalacként, a gyanútlan vevő pedig akkor kapcsol, amikor a malacka nem áll meg 20 kilónál…

Objektum doboz

Ha komolyan gondolkodtok a malactartáson, legyetek benne biztosak, hogy készen álltok egy ilyen feladatra, hisz akár 15 évig is élhetnek ezek az állatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!