Egyéb kategória

Ejha! Kiderült, Barbienak van vezetékneve is

Hatalmas homályra derült fény: a lassan 60 éves Barbie babának van vezetékneve. Van neki!

vous - 2018.04.19.
Ejha! Kiderült, Barbienak van vezetékneve is

Barbie (a Mattel) a napokban a testvérek napja alkalmából köszöntötte követőit – a poszt pedig (a számunkra) egy eddig ismeretlen, mégis nagyon lényeges tényt is tartalmazott. Kiderült, hogy Barbienak van vezetékneve, és azt is megtudhatjuk, hogy mi az!

Boldog tesvérek napját kívánnak Robertsék!

Objektum doboz

A twitterezők mondhatni sokkot kaptak, volt aki viccesen megjegyezte, hogy eddig azt hitte „baba” Barbie vezetékneve, de olyan is akadt, aki csak ennyit kérdezett:

Mégis kicsodák azok a Robertsék?

Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor Barbie teljes neve: Barbara Millicent Roberts.

barbie

#MoreRoleModels – 20 inspiráló magyar nő, akikről Barbie készülhetne

A nemzetközi nőnap előtt néhány nappal mutatták be az új Barbie-sorozatot, amelyet híres, inspiráló nőkről készítettek. A babák közül eddig mindössze három kapható kereskedelmi forgalomban, de összesen 14 nőről mintáztak babát.

A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok.

És akkor a magyarázat: az 1950-es években Ruth Handler, Elliot Handler és Harold “Matt” Matson álmodta meg a legendás babát, nevét pedig Handlerék lánya, Barbara után kapta. Az 1960-as években a Random House által kiadott regénysorozatban pedig a szüleit George és Margaret Robertsként nevezik meg. 

Abba pedig végképp belezavarodtunk, hogy hány testvére is van Barbienak – ha ti képben vagytok, kérlek, írjátok meg nekünk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon