Egyéb kategória

5 dolog, amit csak azok érthetnek, akiknek különleges neve van

Sziasztok, Turánszki Emőke vagyok! Jó, könnyű dolgotok van, hiszen látjátok leírva a nevemet. Ha viszont személyesen találkoznánk, tuti nem értenétek elsőre. Ismerős a szitu? Akkor valószínűleg nektek is egyedi, szokatlan nevetek van. Olvassatok csak tovább!

vous - 2016.12.12.
5 dolog, amit csak azok érthetnek, akiknek különleges neve van

Persze van olyan is, amikor hiába van leírva, akkor sem sikerül eltalálni, kimondani az adott személy nevét. Én olyan szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy nemcsak a vezetéknevem, de a keresztnevem sem hétköznapi.

Köszi, anya és apa!

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy utálom a nevemet, el kell hogy mondjam, imádom. Nem tudom magam elképzelni Kiss Kataként, mint ahogy Kiss Kata sem tudna olyan kacifántos névvel élni, mint én. Túl azon, hogy az óvodában Emlőkének vagy Ernőkének csúfoltak, felnőttkoromra én is, és úgy tűnik, mások is megbarátkoztak a nevemmel. Arról nem is beszélve, hogy egy rendkívül menő (szerintem) becenévvel létezem. 

gyerek péntek

Azta! Ezek a legfurcsább magyar és külföldi gyereknevek

Egy gyerkőcnek nevet választani sosem egyszerű, ezer meg ezer változat átfut a szülők agyán, míg megtalálják a legjobbat. Bár Kim Kardashian névválasztásán őszintén szólva annyira nem lepődtünk meg, így is felülmúlta az elvárásainkat. Az azonban, hogy a sztárok furcsa, már-már elképzelhetetlen nevet adnak a gyerekeiknek nem ritka. De mi a helyzet Magyarországon?

A cikk folytatása ITT jön!

Ezúttal úgy döntöttem, összeszedem azokat a dolgokat, amiket csak azok érthetnek, akiknek szokatlan és egyedi nevük van!

1. Nincs belőletek még egy

Ugye ti is beírtátok már minden létező internetes keresőbe a neveteket? Ugye, hogy jó érzés, hogy szinte alig vagy egyáltalán nem létezik olyan nevű ember, mint ti? Ah, legjobb!

Objektum doboz

2. Sosem értik meg elsőre a neveteket – nem szerettek bemutatkozni

Ah, ez a bemutatkozósdi halál! Nem kell mondanom, hogy mennyire kellemetlen, amikor elhadarjátok a teljes neveteket… Azok az értetlen arcok… Én erre kifejlesztettem egy szuper módszert: mindig szótagolva mondom. Nagyon hülyének érzem magam tőle, de meguntam, hogy hiába mondom lassan, kellően artikulálva, sosem értik meg. 

Objektum doboz

3. Már rengetegféle változatban láttátok leírva a neveteket

No komment…

Objektum doboz

4. Emőkének hívnak titeket, de már voltatok Emesék és Enikők is?

Üdv a klubban! Persze előfordul, ha valakinek nem emlékeztek a nevére, de kérdezzétek meg nyugodtan újra, akár tizedjére is. Annál semmi sem kellemetlenebb, mint amikor máshogy hívtok valakit, mint ahogy tényleg… Szerintem a tiszteletlenség jele.

Objektum doboz

5. Amikor megdicsérik a neveteket

Az összes hátrány egy csapásra tovaszáll, amikor valaki megdicséri a különleges neveteket. Köszönjük!

Objektum doboz

Kihagytam valamit? Írjátok meg!

Ajánlott cikkek