Ki ne emlékezne a sulibüfékben, egyetem környéki kiskocsmákban árult melegszendvicsekre, vagy azokra, amelyek a koliban készültek – valószínűleg rémesek lehettek mai szemmel nézve, de az emlékek és a nosztalgia távolsága megszépíti őket. Ettől függetlenül a melegszendvics tényleg irtó jó és praktikus megoldás, és zseniális étel a maga egyszerűségében, ha azt a keveset, ami kell neki, megadjuk – a legjobb alapanyagokból.
Nyúlós sajt, ropogós kenyér, ennyi már elég is a boldogsághoz, és nem kell elrontani úgynevezett "löncshússal" vagy darált párizsiból kevert melegszendvicskrémmel. Persze ízlés kérdése, és lehet retro "szendókat" is készíteni, de ha igazán jót szeretnénk, elég a sajt és a kenyér mellé pár szelet bacon, egy alma, maréknyi rukkola vagy bébi spenót, egy kis fej lilahagyma, de gyakorlatilag bárm. Gyors, kiadós, laktató, pár perc alatt megvan – igazi főnyeremény.
Budai retrotúra indul: 3 vérbeli klasszikus hely, amit érdemes felfedezni
Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, így elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnének a múltban.
Valószínűleg sokan emlékeznek még a klasszikus alumínium kis szendvicssütőre, sok háztartás egyik legfontosabb darabja volt, de mára átvette a helyét a kontakt grill, amiben nagyon egyszerűen és gyorsan átsül a melegszendvics, de igazából egy egyszerű serpenyő is tökéletes a melegszendvicshez – igen, a sütőt sem kell bekapcsolni, hogy mennyei melegszendvicsünk legyen.
A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!