Egyéb kategória

Konyhai eszközök, amelyeket gyűjtögettek, pedig nagyon nem kellene

Gyűjtögetőnek lenni nem szerencsés, annak ellenére, hogy rengetegen dobják ki nehezen a megunt cuccokat – a konyhában azonban tényleg nem tanácsos összehordani minden olyat, aminek már nem vesszük hasznát, mert könnyen limlomos lehet tőle a helyiség. Az alábbiakban felsorolunk néhány konyhai eszközt, amelyből azonnal dobjuk ki a felesleget, különben csak gyűjtjük és gyűjtjük majd, a kacatok pedig lassan elöntenek.

vous - 2018.04.13.
Konyhai eszközök, amelyeket gyűjtögettek, pedig nagyon nem kellene

Műanyagedények

Ó, azok a drága tárolók! Persze mindig úgy hisszük, hogy még szükségünk lesz rájuk, és eltesszük még azt is, amiben a kaja érkezik, de előbb-utóbb mindegyiknek eltűnik majd a teteje, megrepednek, foltosak lesznek, és úgysem használjuk őket. Csak azokat tartsuk meg, amelyeket valóban minden egyes alkalommal előveszünk, ha el kell pakolnunk valamit.

A gyűjtögetés magasfoka – így ne essetek bele ebbe a csapdába!

A gyűjtögetés magasfoka – így ne essetek bele ebbe a csapdába!

Emlékeztek még azokra a műsorokra, amikben megszállottan gyűjtögető alanyokhoz kopogtattak be a műsorvezetők, és igyekeztek őket jó tanácsokkal ellátni, illetve segítettek nekik megszabadulni a feleslegesen bespejzolt holmiktól? Sajnos életünkben számtalanszor beleesünk mi is ebbe a hibába. Persze ezt most nem úgy kell érteni, mint ahogy kóros gyűjtögetőknél lenni szokott. Csak hogy „kicsit” túlzásba esünk valamilyen kedvencünk felhalmozásával. Ezek lehetnek ruhák, könyvek, parfümök, akcióhős-figurák, és ki tudja még mik…

Rozsdás lábasok

Mindenkinek van legalább egy olyan lábasa, amit már nem is igazán használ, mert olyan ronda és rozsdás, de még mindig nem tud tőle megválni – hát itt az ideje, hogy mégis megtegyük, mert csak feleslegesen foglalják a helyet a konyhánkban. Még rosszabb, ha használjuk őket, a rozsda ugyanis nagyon egészségtelen, főleg, ha elfogyasztjuk – inkább vegyünk pár olyan edényt, ami nincs tele vele.

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.