Egyéb kategória

Ír almás pite – zseniális változat sült morzsával és sós karamellel

Az almás sütiknek számtalan a vátozata, minden országnak megvan a maga pite, torta, cake, pie vagy tarte változata, és mindegyik kicsit más, régióról régióra, bármerre is járjunk a világban. Ugyanazok az alapanyagok, de micsoda változatosság a végeredmény! Ezt az ír morzsás pitetortát muszáj kipróbálnotok!

vous - 2018.04.06.
Ír almás pite – zseniális változat sült morzsával és sós karamellel

Az a döbbenetes, hogy semmi extra nincs benne, mégis tökéletes. Az egyetlen kicsit extra, hogy barna cukorral készül, ami a sülés során finoman karamellizálódik, és az almadarabok ettől egészen lágyra, krémesre puhulnak a tésztában.

Fantasztikus egyszerű összeállítani, és akkor az igazi, ha a tetejére egy kis ropogós morzsa kerül, tálaláskor pedig házi sós karamellel meglocsoljuk.

almaspite01

Lépésről lépésre: az elronthatatlan almás pite titka

Az almás pite az a sütemény, amire szinte minden nemzetnek megvan a maga válasza és variációja, és lehetetlen olyat találni, ami ne lenne finom. Mi most a békebeli, nagymamafélét készítjük, de mutatunk néhány változatot is.

A cikk ITT folytatódik.

A recept titka a jó minőségű vaj, a sok esőt látott zöld ír legelőkön ez elég jó minőségű, de hazai vajjal is működik, viszont ne cseréljük más zsiradékra, mert ennek a sütinek a vaj a lelke – ez teszi omlóssá, illatossá, ellenállhatatlanná. Na és persze a krémesre párolódott alma a közepén, a rácsorduló tejkaramell…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek