Egyéb kategória

Fejfedő tavaszra – Világhódító úton a barett

Trendek jönnek-mennek, de ha megfigyelitek a franciás sikk valahogy soha nem megy ki a divatból. Hol a vörös rúzst kapja fel a szépségipar, hol minden matrózcsíkokal tarkítottá válik a ruhaüzletek polcain, most pedig szinte nincs olyan street style fotó, amelyen ne köszönne vissza a svájci sapka vagy más néven a barett.

vous - 2018.03.30.
Fejfedő tavaszra – Világhódító úton a barett
Objektum doboz

Ezt az ikonikus fejfedőt már évszázadok óta viselik, ám az kifejezetten érdekes hogy az eleinte inkább praktikum szempontjából fontos rendőrségi/katonai viseletből miként vált mára a barett a divat nélkülözhetetlen elemévé. A különleges sapkák tömeges gyártását a 19. században kezdték meg, és

a termék a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.

Eredetileg ez a puha sapkácska gyapjúból készült, de manapság már számtalan egyéb változata is van; a kevésbé határozott tartással rendelkező kötött és horgolt változatoktól elkezdve, egészen a nemez alternatívákig.

Objektum doboz

Objektum doboz

A barett egyik legjobb tulajdonsága, hogy számtalan féleképpen hordható. Kialakításának és anyagának köszönhetően viselője kedvére “állítgathatja” formázhatja, az pedig kellően megtartja alakját. A katonai erőknél gyakran láthatod féloldalasan, míg a divatdiktátorok szinte csak a fejük búbjára illesztve viselik, van aki elrejti benne a haját, de olyan is akad aki pont így emeli ki frizuráját. A barett funkcióját tekintve nem is nevezhető sapkának hiszen tulajdonképpen csak a fejtetőt védi, inkább a divatkiegészítő kategóriába sorolandó.

Objektum doboz

Míg télen inkább a fekete és piros verziói népszerűek, a tavaszi szezonban – mint oly sok egyéb területen is – a pasztell színű változatai lesznek a legfelkapottabbak. Keresd hát a púderrózsaszínt, a törtfehéret és a pasztell sárgát, párosítsd könnyed kötött pulóverrel és farmerral, a laza de sikkes hatásért.

Nektek is ott lapul már a svájci sapka a tavaszi gardróbotokban? 

francia nők divat

9+1 tipp a francia stílus elsajátításához

A legutóbbi párizsi látogatásom során, egy elegáns étterem átriumos teraszán éppen az aznapi reggelimet fogyasztottam el, amikor azon kaptam magam, hogy csodálattal vizsgálom a körülöttem levő embereket. Az ősz épphogy csak elkezdődött, lágy, langyos szellő fújt. A halk francia sanzon hangjait olykor elnyomta az evőeszközök csilingelése, egy-egy asztaltársaság vidám beszélgetése, barátnők csacsogása. Kattintsatok ide a folytatásért!

Címkék: #barett #divat #sapka
Ajánlott cikkek