Egyéb kategória

Fejfedő tavaszra – Világhódító úton a barett

Trendek jönnek-mennek, de ha megfigyelitek a franciás sikk valahogy soha nem megy ki a divatból. Hol a vörös rúzst kapja fel a szépségipar, hol minden matrózcsíkokal tarkítottá válik a ruhaüzletek polcain, most pedig szinte nincs olyan street style fotó, amelyen ne köszönne vissza a svájci sapka vagy más néven a barett.

vous - 2018.03.30.
Fejfedő tavaszra – Világhódító úton a barett
Objektum doboz

Ezt az ikonikus fejfedőt már évszázadok óta viselik, ám az kifejezetten érdekes hogy az eleinte inkább praktikum szempontjából fontos rendőrségi/katonai viseletből miként vált mára a barett a divat nélkülözhetetlen elemévé. A különleges sapkák tömeges gyártását a 19. században kezdték meg, és

a termék a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.

Eredetileg ez a puha sapkácska gyapjúból készült, de manapság már számtalan egyéb változata is van; a kevésbé határozott tartással rendelkező kötött és horgolt változatoktól elkezdve, egészen a nemez alternatívákig.

Objektum doboz

Objektum doboz

A barett egyik legjobb tulajdonsága, hogy számtalan féleképpen hordható. Kialakításának és anyagának köszönhetően viselője kedvére “állítgathatja” formázhatja, az pedig kellően megtartja alakját. A katonai erőknél gyakran láthatod féloldalasan, míg a divatdiktátorok szinte csak a fejük búbjára illesztve viselik, van aki elrejti benne a haját, de olyan is akad aki pont így emeli ki frizuráját. A barett funkcióját tekintve nem is nevezhető sapkának hiszen tulajdonképpen csak a fejtetőt védi, inkább a divatkiegészítő kategóriába sorolandó.

Objektum doboz

Míg télen inkább a fekete és piros verziói népszerűek, a tavaszi szezonban – mint oly sok egyéb területen is – a pasztell színű változatai lesznek a legfelkapottabbak. Keresd hát a púderrózsaszínt, a törtfehéret és a pasztell sárgát, párosítsd könnyed kötött pulóverrel és farmerral, a laza de sikkes hatásért.

Nektek is ott lapul már a svájci sapka a tavaszi gardróbotokban? 

francia nők divat

9+1 tipp a francia stílus elsajátításához

A legutóbbi párizsi látogatásom során, egy elegáns étterem átriumos teraszán éppen az aznapi reggelimet fogyasztottam el, amikor azon kaptam magam, hogy csodálattal vizsgálom a körülöttem levő embereket. Az ősz épphogy csak elkezdődött, lágy, langyos szellő fújt. A halk francia sanzon hangjait olykor elnyomta az evőeszközök csilingelése, egy-egy asztaltársaság vidám beszélgetése, barátnők csacsogása. Kattintsatok ide a folytatásért!

Címkék: #barett #divat #sapka
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.