Az elmúlt években egyre kedveltebb nálunk is az avokádó, ennek köszönhetően pedig már szinte mindenhol kapható, és kis szerencsével jó áron hozzájuthatunk ehhez a nagyon egészséges és változatosan felhasználható alapanyaghoz. Most két olyan receptötletet hoztunk, amelyekhez még csak a konyhai gépeket sem kell bekapcsolni, és pár perces matatás után egészéges, mindenmentes finomságokat falatozhatunk sósan vagy édesen.
Az érett avokádó igazi főnyeremény, bár nem egyszerű eltalálni azt a pontot, amikor épp lágy és krémes, de még nem kezd el barnulni. Ráadásul hányszor, de hányszor látjuk, ahogy az öntudatos és fontoskodó vásárlótársaink össze-vissza tapizzák nemcsak az avokádót, de minden más zöldséget és gyümölcsöt.
Föld Órája: március 24-én lekapcsol Budapest! Ugye, ti is?
Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. A WWF Magyarország izgalmas kihívása is véget ért, a szervezet azonban mindenkit arra buzdít, hogy az egyes lépéseket építse be mindennapjaiba.
Ez persze nem mindennek árt, de
az avokádó húsa nagyon érzékeny, az ilyen óvatlan tapogatásoktól könnyen megsérül, ami a héj alatt nem látszik, csak felvágáskor…
Mindenesetre mi ne tapizzuk, és próbáljunk távolabb eső példányokat választani, amiket még nem nagyon fogdostak össze – pár nap múlva tökéletesre fognak érni a konyhapulton, és mivel mindig szem előtt vannak, bármikor tudjuk csekkolni, mennyire puhák éppen.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!