A gyerkőcnek, vagy akár egy ráérős délutánon magatok is elkészíthetitek az utóbbi évek egyik legtrendibb uzsonnáját, a rántott csokit. Nem kell hozzá sok alapanyag, viszont a végeredmény annál zseniálisabb lesz!
Amire szükségetek lesz: csokoládészelet (tetszés szerint), kukoricaliszt, finomliszt, szódabikarbóna tej, olaj.
Hűtsétek le a csokoládészeletet a csomagolásában, de ne fagyasszátok! Keverjétek össze a kukoricaliszet, és a finomlisztet a szódabikarbónával, majd keverjetek hozzá annyi tejet, hogy tésztaállagú legyen, hogy egy könnyed krémet kapjatok.
Melegítsétek fel az olajat, majd a csokolédát mártsátok bele a könnyed krémbe és mehet is az olajba, ahol süssétek aranybarnára. Fogyaszthatjátok magában, sült krumplival, de akár jégkrémmel is!
Néha belefér egy-egy kalóriabomba!
Ezek a legkülönlegesebb édességek a világ hat pontjáról
Édesszájúak, ez a cikk nektek született, figyeljetek! Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb desszerteket a világ hat különböző pontjáról.
1. Új-Zéland és Ausztrália: pavlova
Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlova után kapta, és akkor készítették el először, mikor a táncosnő Új-Zélandra látogatott. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!