Egyéb kategória

Ennyi méregdrága cipőt és táskát még nem láttam egy helyen – Jamie Chua gardróbját mégsem irigylem

Jamie Chua szingapúri felső tízezerhez tartozik, és ezt nem is rejti véka alá. 65 négyzetméteres gardróbját ujjlenyomatolvasó védi. Nem véletlen: több mint 300 pár cipő és több mint 200 darab Hermés táska sorakozik benne. Ez utóbbi igazi rekorderré teszi: neki van a legtöbb Hermés Birkin táskája a világon. És ez még mind semmi.

vous - 2018.03.16.
Ennyi méregdrága cipőt és táskát még nem láttam egy helyen – Jamie Chua gardróbját mégsem irigylem

Mutatom.

Forrás:
YouTube

Forrás:
YouTube

Forrás:
YouTube

Forrás:
YouTube

Forrás:
YouTube

Forrás:
YouTube

Ami kiderül a 45 éves hölggyel készült videókból – azon kívül, hogy imádja, és gyűjti a táskákat – az az, hogy…

  • a táskáknál is jobban imádja a cipőket,
  • több fehérneműje és melltartója van, mint cipője és táskája,
  • szívesen visel menyasszonyi ruhát partikon,
  • egy átlagos napon sokkal szívesebben visel sportosabb darabokat, mint magas sarkút,
  • ha arról van szó, nem számít a fájdalom, a divattal ugyanis együtt jár a szenvedés (főleg egy szegecses Louboutin cipőt viselve).
Objektum doboz

Nem az jutott eszembe őt látva, hogy mennyire irigylem. Vagy mennyire szomorú vagyok, hogy nekem nem lesz soha ennyi Chanelem, Guccim és Hermés holmim, hanem az, hogy mennyire sajnálom ezt a légiutas-kísérőből lett újgazdag hölgyet, aki a multimilliárdos férje, majd a válása tett ennyire gazdaggá.

Jamie Chua ugyanis hiába rendelkezik ilyen sok pazar dizájnerdarabbal, sosem lesz annyi ruhája vagy cipője, amire azt mondaná, hogy elég. Nem a divatot szereti, hanem a vásárlást. Nem a ruhák éltetik, hanem a birtoklás.

Az újabb és újabb ruhák megszerzése számára életforma, az örömöt a válogatásban, és nem a ruhák viselésében leli.

Kicsiben ez valahol ugyanígy működik sokkal kisebb gardrób és lényegesen laposabb pénztárca mellett is. Mióta a tudatos vásárlás, a fenntartható divat vált a szakterületemmé, és erről blogot is vezetek, számtalan visszajelzést kaptam azoktól, akik olvasták valamelyik bejegyzésemet. Azt tapasztaltam, hogy a vásárlás sokak számára sok esetben tényleg pótcselekvés.

Mikor vásárolunk?

  • ha rossz napunk volt, és kell valami, ami feldobja,
  • ha szeretnénk meglepni magunkat csak úgy,
  • ha úgy érezzük, megérdemeljük (azaz megjutalmazzuk magunkat),
  • ha unatkozunk,
  • ha szerelmesek vagyunk,
  • ha szakítottunk,
  • ha beszólt a kolléganőnk,
  • ha elégedetlen volt a vezetőnk,
  • ha elégedett volt a vezetőnk.,
  • és valószínűleg még van olyan ok, amit ide lehetne sorolni, és biztosan nincs köze ahhoz, hogy szükségünk van egy ruhadarabra.

Pedig sokkal kevesebb darabbal a birtokunkban is boldogan lehet élni. Az egyik legkedvesebb példám erre Bea Johnson, a zero waste életforma királynője, aki tavaly járt Budapesten is. Az ő kapszulagardróbja egészen elképesztő, igaz, nagyon szerencsés alkata is van ahhoz, hogy például férfiinget viseljen ruhaként. Ami a mi Nórinknak csak kísérletezés szintén ment, az Bea Johnson számára teljesen hétköznapi viselet. Ha példaképre van szükség, akkor inkább ő.

Mutatom.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

És még 47-féle módon láthatjátok ide kattintva

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Az internet sötét és kevésbé sötét bugyrai telis-tele vannak kreatív ötletekkel. Sokszor csak néhány hozzávalóból szuper lakásdekort, ruhát vagy kiegészítőt készíthetünk. Bevallom: évek óta szemezgettem a jól ismert „férfiingből női ruhát”-trükkökkel, de sosem hittem, hogy a végeredmény valóban jól tudna mutatni. Tévedtem! Egy kis kreativitással, türelemmel és néhány DIY-videó segítségével tényleg szuper szettek születhetnek. Ha most hozzám hasonlóan ti is szkeptikusan rázzátok a fejeteket, tartsatok velem!

Ajánlott cikkek