Egyéb kategória

Könnyen elszakad? Felfut? 3 + 1 tipp nejlonharisnyákhoz tavaszra

Amikor a 100 denes harisnyákat elhagyjuk, és elkezdünk 20-40 denes harisnyanadrágokat, térdzoknikat vagy bokazoknikat viselni tavasszal, megérkezik az életünkbe a bosszankodás is. A mai darabok ugyanis közel sem olyan tartósak, mint évtizedekkel ezelőtt készített elődeik. Ha megtaláljuk a tökéletes harisnyát, elképzelhető, hogy hamarosan tönkre is megy. Szerencsére, néhány trükkel segíthetünk ezen.

vous - 2018.03.02.
Könnyen elszakad? Felfut? 3 + 1 tipp nejlonharisnyákhoz tavaszra

1. Hogyan lesz strapabíróbb?

Sokszor már az első felvételkor azt vesszük észre, hogy a harisnya elszakad, felfut. Manapság nem találni szemfelszedőket, pedig az 1970-es és 1980-as években szinte minden városban több harisnya-szemfelszedő is dolgozott. A nejlonharisnya drága volt, ritkaságnak számított, nem csoda, ha mindenki szerette volna minél tovább megőrizni a különleges darabot. A javítás teljesen természetes volt az akkori emberek számára. Ma már sokszor inkább eldobjuk a holmijainkat anélkül, hogy utánajárnánk, meg lehet-e őket javítani. 

2. Hogyan vegyük fel?

A harisnya felvételét már kislánykorunkban megtanultuk, de érdemes mindig átismételni. Vegyük le a kezünkről az ékszereinket, mert ezek beleakadhatnak. A harisnyát fel kell görgetni úgy, hogy a szára teljes hosszában a markunkban legyen, majd óvatosan bújtassuk a lábfejünket a harisnya orrába, majd finoman görgessük végig a harisnyát a sarkonkon, majd a lábszárunkon.

Arra figyeljünk, hogy a harisnya sehol se legyen túl feszes, mert azzal kockáztatjuk, hogy elszakítjuk.

A cikk folytatásáért és további tippekért kattintsatok ide

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek