Kiadós, tartalmas, színes, ízekben gazdag egytálétel a jambalaya, ami gyorsan és egyszerűen összedobható, ízlés szerint alakítható. New Orleans jellegzetes fogása, gyakorlatilag egyfajta rizses hús, ami egyetlen edényben készül, paradicsomos, fűszeres, és egyszerűsége ellenére különlegessé tehet egy hétköznapi ebédet vagy vacsorát.
A jambalaya (ejtsd: dzsámbálájá) a spanyol és francia bevándorlók konyhájában született, a helyi alapanyagokkal kiegészülve, és tulajdonképpen egy paella-változatnak is tekinthető. Rizs az alapja, és mindig többféle hús, kolbász és garnéla is kerül bele, emellett pedig a kreol konyha szentháromságának tartott hagyma-paprika-zeller elengedhetetlen belőle.
Igazán színes és fűszeres fogás, amit az úgynevezett cajun fűszerkeveréknek köszönhet.
Őrülten vicces törvények, amik még ma is érvényben vannak az USA-ban
Az újvilág számos őrült dolgot adott már nekünk, azonban jogi értelemben is elég elborultak az amerikaiak.
A nálunk kevésbé ismert, de nagyobb boltokban vagy gourmet üzletekben könnyedén megtalálható fűszerkeverék, ami cayenne borsból, fokhagymagraulátumból, szárított és őrölt hagymából, köményből, kakukkfűből és oregánó keverékéből áll, vagyis akár magunk is összeállíthatjuk.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!