Egyéb kategória

Nulla kötődés, nulla érzelem, csak kaland kaland hátán – avagy az új generációk és a szerelem kapcsolata

„Miért egyre nehezebb egy tartós párkapcsolat kialakítása? Miért mindenki a gyors és egyszeri kielégülést választja? Mint a Z generáció szülöttje, a saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen problémákba ütközik ez a generáció a társas kapcsolatok kialakításánál.” – kezdi történetét Klaudia, aki a VOUS vendégszerzői posztjára küldte be cikkét. A következő sorokban Sallai Klaudia írását olvashatjátok.

vous - 2018.01.25.
Nulla kötődés, nulla érzelem, csak kaland kaland hátán –  avagy az új generációk és a szerelem kapcsolata
vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Hibáztathatjuk a férfiakat, amiért mindent és mindenkit ki akarnak próbálni – kötöttségek nélkül –, de akár a nőket is, amiért ezt kultiválják. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy mindenki vágyik a szeretetre, a nők éppen ezért (is) hajlamosak igent mondani a „csak szex és más semmi” kapcsolatra, mert hiszik, hogy ez bizonyos idő után átfordul és a pasi majd érzelmeket kezd táplálni irántuk. Nos, ez nagyon ritka.

Egy olyan rohamosan fejlődő társadalmban, ahol a csapból is csak a karrierépítés és az önmegvalósítás folyik, kezdjük elfelejteni, hogy az ember tulajdonképpen társas lény.

Tény, hogy társat, csak saját magunk megismerése után találunk maradandóan, sokan viszont átesve a ló túloldalára, ha nem is tudatosan, de az egyedüllétet választják. Emellett ott van a másik opció, az „egyszer élünk, hát miért ne csinálnánk” hozzáállás. Amit kellőképpen táplál az, hogy ennek a korosztálynak kevesebb a felelősség érzete. Nem tartják fontosnak az érzelmek kifejezését, hiszen minek is?

Ha ő nem tartja be a szabályaimat, majd a következő vagy az az utáni be fogja. Aztán, ha megunom ott lesz a másik. És ez igaz mind a két nemre.

Önzőség? Igen. De miért csináljuk? Hiszen akármit mondunk, akármit teszünk, tagadhatatlan, hogy még ebben a rohanó és érzelemmentes világban is ott burjánzik a szeretetre és a kapcsolatra való igény. Különben miért lenne ekkora népszerűsége az önsegítő és motivációs könyveknek, blogoknak?

Ne felejtsük el, nemcsak a hozzáállás, a Tinder is nagyban szabotálta a mély, társas kapcsolatok igényét. Az app, ami bizony az egyéjszakás kalandok Mekkája, ahol nem "kell" azzal fáradni, hogy megismerd a másikat, elvidd több randira, meghódítsd. Nincs utána veszekedés, szívfájdalom.

Forrás:
Unsplash

És valljuk be, újabban ez a cél: elkerülni a fájdalmat,megkímélni magunkat a csalódásoktól. Ez a generáció fél a valódi érzelmektől. Mert rájöttek, hogy lehet anélkül is boldogulni. Csak kérdezem én,

mi lesz, ha majd megöregszünk és már nem találunk könnyen kalandot? Marad a megalkuvás a maradékkal? Mert szerencsére akadnak olyanok, akik még tiszteletben tartják a kapcsolataikat, ők viszont az addigra már az elkötelezett réteg lesznek.

Nem szabadna hagyni, hogy az érzelmek ennyire eltűnjenek a napjainkból.

Lányok, fiúk, nők, férfiak, ne legyetek megalkuvóak! Ismerjétek meg magatokat, azt, hogy pontosan mire van szükségetek, és találjatok hozzá megfelelő társat! Ne öljétek ki az érzelmeket magatokból! Hiszen mi jobb dolog létezik annál, mint amikor egy nehéz nap után a párodhoz bújhatsz?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.