Egyéb kategória

7 szépségtrükk szódabikarbónával és egy, amit sose próbáljunk ki!

A szódabikarbóna igazi filléres csodaszer a háztartásban, ám a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük – íme 7 trükk, amit érdemes kipróbálnunk, és egy olyan, amit kerüljünk el messziről.

vous - 2021.01.06.
7 szépségtrükk szódabikarbónával és egy, amit sose próbáljunk ki!
  • Kézmosás: szórjunk a tenyerünkbe egy kicsit a porból, majd vizezzük be és dörzsöljük át – a szódabikarbóna a folyékony szappannal szemben átjut bőrünk olajos rétegén, így erősebb tisztító hatással bír.
  • Száraz sampon: gyorssegély lehet, ha már nincs időnk a hajmosásra. A tövekhez közel masszírozzuk a fejbőrbe a port – ha sötét a hajunk, keverjük össze egy kis kakaóporral.
  • Izzadásgátlás: ha meg akarunk szabadulni a kemikáliáktól, dezodor helyett készítsünk pasztát szódabikarbónából és vízből, ami természetes izzadásgátlóként is funkcionálhat.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatásért irány a Ridikül oldala

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.