Egyéb kategória

Csapatós csípős csirke csicserivel, ami átmelegít és felpörget

A mesésen fűszeres és izgalmas arab konyha egyik kikerülhetetlen alapanyaga a harissa, a paprikás-csilis krém, amit fűszerezéshez és pácoláshoz is használnak, gyakorlatilag minden fogásba kerül belőle kisebb vagy nagyobb mennyiségben. Aki szereti a csípőset, annak érdemes házilag elkészítenie, pár perc alatt megvan, változatosan használható, és nagyon jól passzol sokféle ételhez.

vous - 2018.01.03.
Csapatós csípős csirke csicserivel, ami átmelegít és felpörget

A harissa nemcsak csípős, mint a mi Erős Pistánk, hanem kellemesen illatos és fűszeres is, lehet krémesebb vagy darabosabb, és persze a csípőssége is változhat. A marokkói gyökerekkel bíró szósz az egész arab világban kedvelt, sőt a török konyha is előszeretettel használja, és összetétele vidékről vidékre, családról családra változhat. Az alapja csili és piros színű húsos paprika, amit általában római köménnyel, koriandermaggal, fokhagymával, citromlével és olajjal pépesítenek, de van, ahol rózsaszirom is kerül bele.

Leggyakrabban húsos ragukhoz, lencsés, babos vagy csicseriborsós egytálételekhez használják,

de pácként is remek: a citromos, fokhagymás, csípős szósz nagyon finom omlóssá, porhanyóssá teszi a húsokat.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek