Egyéb kategória

Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás – amit csak imádni lehet

Nincs kedvetek az ajándékcsomagolással bíbelődni, vagy csak annyit költöttek már a meglepetésekre, hogy erre már nem szívesen áldoznátok? Fontos számotokra a környezettudatosság vagy csak meglepnétek a szeretteiteket egy sállal, konyharuhával vagy egyéb kisebb méretű textíliával? Akkor mutatok egy olyan csomagolási technikát, amit a japánok már az 1600-as évek óta használnak.

vous - 2017.12.22.
Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás – amit csak imádni lehet

Amellett, hogy valóban környezettudatos, viszonylag egyszerű a furoshiki technika elsajátítása, és nagyon szép ajándékcsomagolásokat lehet vele létrehozni. Ezer meg ezerféle módja létezik, hogy hogyan csomagolnak be például egy dobozt, üveget vagy bármilyen más holmit.

Én most az egyszerűség kedvéért egy olyan módszert mutatnék be nektek, amivel könyveket és dobozokat csomagolhattok be egy régi anyagdarabba vagy akár egy új kendőbe.

Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás - amit csak imádni lehet Mojzes Nóra

Ajándékcsomagolás újragondolva – Norie Time Out

"Számtalan karácsonyi videó leforgatása után idén úgy döntöttem, megmutatom nektek, hogy egy sima, egyszerű barna csomagolópapír segítségével milyen szuper köntösbe bújtathatjátok az ajándékokat."

Tartsatok vele!

Amire szükségetek lesz

 • ajándék
 • valamilyen négyzet alakú textil (az ajándék méretének függvényében)
 • némi kézügyesség

Elkészítése

 1. Fektessétek az ajándékot a kendő közepére.
   
 2. Fogjátok a két kezetekbe a két egymással szemben lévő sarkát, majd anélkül, hogy összekötnétek, csavarjátok meg egyszer őket.

  Forrás:
  Vous

   

 3. Az így kapott füleket, a hozzájuk közelebbi – eddig még az asztalon fekvő – sarokkal kössétek egyszer, majd még egyszer csomóra. Így kaptok egy masnit.
   

  Forrás:
  Vous
 4. Ugyanezt tegyétek meg a csomag másik oldalával is, és készen is vagytok.
   

  Forrás:
  Vous

   

  Forrás:
  Vous

   

 5. Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás - amit csak imádni lehet Mojzes Nóra

  Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!

  Nyakunkon a karácsony, az üzleteket már ellepte a temérdek vásárló. Évekkel ezelőtt már augusztusban megvettem az ajándékokat, de manapság egyre kevesebb az időm, ezért úgy döntöttem, idén ahonnan csak lehet, inkább megrendelem a családomnak és barátaimnak szánt ajándékokat. Az első csomag már meg is érkezett, a szabad estéimen pedig szépen sorban becsomagolom őket, amit most nektek is bemutatok. Így csinálhatjátok könnyen, dekoratívan, költséghatékonyan!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.