Egyéb kategória

Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás – amit csak imádni lehet

Nincs kedvetek az ajándékcsomagolással bíbelődni, vagy csak annyit költöttek már a meglepetésekre, hogy erre már nem szívesen áldoznátok? Fontos számotokra a környezettudatosság vagy csak meglepnétek a szeretteiteket egy sállal, konyharuhával vagy egyéb kisebb méretű textíliával? Akkor mutatok egy olyan csomagolási technikát, amit a japánok már az 1600-as évek óta használnak.

vous - 2017.12.22.
Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás – amit csak imádni lehet

Amellett, hogy valóban környezettudatos, viszonylag egyszerű a furoshiki technika elsajátítása, és nagyon szép ajándékcsomagolásokat lehet vele létrehozni. Ezer meg ezerféle módja létezik, hogy hogyan csomagolnak be például egy dobozt, üveget vagy bármilyen más holmit.

Én most az egyszerűség kedvéért egy olyan módszert mutatnék be nektek, amivel könyveket és dobozokat csomagolhattok be egy régi anyagdarabba vagy akár egy új kendőbe.

Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás - amit csak imádni lehet Mojzes Nóra

Ajándékcsomagolás újragondolva – Norie Time Out

"Számtalan karácsonyi videó leforgatása után idén úgy döntöttem, megmutatom nektek, hogy egy sima, egyszerű barna csomagolópapír segítségével milyen szuper köntösbe bújtathatjátok az ajándékokat."

Tartsatok vele!

Amire szükségetek lesz

 • ajándék
 • valamilyen négyzet alakú textil (az ajándék méretének függvényében)
 • némi kézügyesség

Elkészítése

 1. Fektessétek az ajándékot a kendő közepére.
   
 2. Fogjátok a két kezetekbe a két egymással szemben lévő sarkát, majd anélkül, hogy összekötnétek, csavarjátok meg egyszer őket.

  Forrás:
  Vous

   

 3. Az így kapott füleket, a hozzájuk közelebbi – eddig még az asztalon fekvő – sarokkal kössétek egyszer, majd még egyszer csomóra. Így kaptok egy masnit.
   

  Forrás:
  Vous
 4. Ugyanezt tegyétek meg a csomag másik oldalával is, és készen is vagytok.
   

  Forrás:
  Vous

   

  Forrás:
  Vous

   

 5. Olcsó és környezetbarát ajándékcsomagolás - amit csak imádni lehet Mojzes Nóra

  Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!

  Nyakunkon a karácsony, az üzleteket már ellepte a temérdek vásárló. Évekkel ezelőtt már augusztusban megvettem az ajándékokat, de manapság egyre kevesebb az időm, ezért úgy döntöttem, idén ahonnan csak lehet, inkább megrendelem a családomnak és barátaimnak szánt ajándékokat. Az első csomag már meg is érkezett, a szabad estéimen pedig szépen sorban becsomagolom őket, amit most nektek is bemutatok. Így csinálhatjátok könnyen, dekoratívan, költséghatékonyan!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!