Egyéb kategória

Karácsonyfa-kisokos – a luctól a nordmannig

Karácsonyfa nélkül nincs is igazi karácsony – ez egyértelmű. De hogy milyet érdemes beszerezni belőle, az már nem ennyire egyszerű. Ha azt már eldöntöttétek, hogy mű-, vágott vagy földlabdás fát szeretnétek, még akkor is egy csomó mindent érdemes végiggondolni: legyen illatos, ne hullajtsa a tűlevelét, sokáig kitartson? Segítünk a választásban!

vous - 2017.12.18.
Karácsonyfa-kisokos – a luctól a nordmannig

Régen a luc volt a legkelendőbb fenyőfa mert fantasztikus az illata – amitől egyből ünnepi hangulatba kerülünk –, de sajnos jó pár hátulütője is van ennek a fajtának, például hogy nagyon hamar ledobja a leveleit.

Lucfenyő

Szuper az illata, tűlevelei picik és baromi szúrósak. Szép egyenes a törzse és nagyon szép a formája. Ha valaki a klasszikus karácsonyi hangulatra vágyik, a negatívumai mellett is simán bevállalhatja.

Lucfenyő

Lucfenyő
Forrás:
pixabay

Szerb lucfenyő

A levelei sajnos ennek is hamar lepotyognak, de legalább nem szúrnak annyira. Ágai viszont rövidebbek, és színe valamivel jobban hasonlít az ezüstfenyőére.

Szerb lucfenyő

Szerb lucfenyő
Forrás:
pixabay

Ezüstfenyő

Sokan kedvelik, mert mesés a színe és nagyon jó az illata, de ez is elképesztően szúr. Persze nem is azért van, hogy simogassuk, de azért jó, ha tudjátok, hogy nem egyszerű emiatt feldíszíteni. Viszont bőven van mit, mert nagyon tömzsi kis fa, rengeteg ággal.

Ezüstfenyő

Ezüstfenyő
Forrás:
pixabay

Nordmann fenyő

Pár éve nagyon népszerű lett ez a fenyőfajta. Habár jóval drágább hagyományos társainál, de megvan az az előnye, hogy nem dobja le a tűleveleit, ehelyett összeszárad. Sokáig bírja a strapát, de sajnos semmi illata – mi mégis minden évben erre a fajtára adjuk le a voksunkat.

Nordmann fenyő

Nordmann fenyő
Forrás:
pixabay

 

Ajánlott cikkek