Egyéb kategória

Teveszőrszín kabát: örök klasszikus, de nem mindenkinek!

Egy igazi klasszikus. Akár évekig viselhetitek. A legjobb befektetés. Ezzel nem lehet mellélőni. A teveszőrszín kabát kapcsán a legtöbb esetben ezt olvashatjuk mindenhol. A fenti állítások sajnos csak részben igazak, a teveszőrszín, azaz a meleg világosbarna árnyalat ugyanis nem áll jól mindenkinek. Magyarországon pedig megdöbbentően keveseknek.

vous - 2017.11.30.
Teveszőrszín kabát: örök klasszikus, de nem mindenkinek!

Korábban többször is írtam arról, miért jó ismerni a személyes színeinket, azaz azokat az árnyalatokat, amelyek a legjobban kiemelik a szépségünket, ragyogóvá teszik a tekintetünket, üdévé a bőrünket, és a hajszínünk sem tűnik majd fakónak vagy fáradtnak mellettük. Ha a számunkra megfelelő színeket viseljük, szinte mindennap ragyogóan nézhetünk ki. Ezek a színek egymással is jól harmonizálnak, így ha a saját palettátok szerint vásároltok, színben csupa összeillő ruhadarabotok lesz. Ha a hosszú távú hatásokat nézzük:

  • gyorsabban és tudatosabban vásároltok majd;
  • nem lesz olyan ruhadarab a szekrényetekben, amelynek a színe fáradttá teszi a bőrötöket vagy unalmassá a hajszíneteket;
  • sokkal több pozitív visszajelzést kaptok;
  • a pozitív visszajelzések miatt pedig megnő az önbizalmatok, magabiztosabbak lesztek.

A klasszikus felosztás szerint négy nagy színtípus létezik: a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Ezek a nagy színtípusok pedig három-három altípusra oszthatók, így kapunk még árnyaltabb palettákat. A besorolás a szemszín, a bőrszín és természetes hajszín összhatása alapján történik. Így lehetséges, hogy vörös hajjal lehet valaki ősz, tavasz, de akár tél színtípus is.

Külön a hajszín, a szemszín vagy a bőrszín nem jelentenek semmit, együtt kell őket nézni.

Elmentem színtanácsadóhoz, elárulom, milyen volt

Elmentem színtanácsadóhoz, elárulom, milyen volt

Két biztos dolog van az életben: a halál és az adózás. Az én esetemben egy harmadik is: egészen biztosan nem vagyok tél típus. Na jó, azt hiszem, 99%-osan kijelenthetem, hogy tavasz típus sem. Színtanácsadónál jártam, egészen pontosan három szakembert is felkerestem nyáron, hogy biztosra menjek. Okosabb lettem? Igen. Biztosan tudom a színtípusomat? Nem. Bánom? Egy kicsit sem. Megérte elmenni színtanácsadóhoz? Nagyon is! A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

A teveszőrszín meleg árnyalat, így a meleg színtípusba tartozóknak áll igazán jól, ezen belül is inkább az ősz színtípusnak. Jó, ha tudjátok, hogy Magyarországon a legtöbben a tél színtípusba tartoznak, ezután következik a nyár, majd a tavasz és végül az ősz.

Éppen ezért mielőtt mindenképpen beszereznétek azt a kabátot, amelyiknek állítólag mindenki gardróbjában kötelezően ott van a helye és igazi must have, előbb győződjetek meg arról, milyen árnyalatok állnak igazán jól. És azt se felejtsétek el, hogy a szín csak egy dolog, ezenkívül még ezermillió dologra kell figyelni, ha a tökéletes télikabátot szeretnétek megvenni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha viszont már a gardróbotok lakója egy jó minőségű teveszőrszín kabát, akkor sem kell azonnal selejteznetek. A megfelelő színű kiegészítők (kalapok, sapkák, kendők, sálak) képesek ellensúlyozni ezt az árnyalatot.

színelemzés színtanácsadás

Milyen színeket viseljen, aki nyáron is hófehér? – Ragány Angéla színszakértővel beszélgettem

Nemegyszer szóltak be a bőrszínem miatt, hogy nem ártana néhány árnyalatnyit barnulnom nyáron. Hófehér a bőröm, de egy ideje eldöntöttem, nem szeretnék szolizni, az önbarnító sem opció számomra. Azt azonban ma már pontosan tudom, a megfelelő színeket viselve hófehérként sem kell szürkének, fakónak vagy fáradtnak tűnnöm. A lényeg, hogy a természetes színeimet kiemelő árnyalatokat válasszak. A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek