Egyéb kategória

Gyorsan valamit: 3 szuperfinom és szupergyors desszert vészhelyzet esetére

Ismeritek azt az érzést, amikor hirtelen az emberre tör az édességéhség, és majd' megbolondul pár édes falatért? Valószínűleg mindenki ismeri, és vannak, akik gyakrabban, mások egészen ritkán élik meg ezt az élményt.

vous - 2017.11.24.
Gyorsan valamit: 3 szuperfinom és szupergyors desszert vészhelyzet esetére

Na de mi van akkor, ha az ember tudatosan nem tart otthon nassolnivalót, vagy épp elfogyott az utolsó csoki is? Ezekre az esetekre is van megoldás, méghozzá gyors és egyszerű. Ha csak azt mondjuk, palacsinta, energiagolyó, chiapuding vagy zabkása, máris rengeteg variációt összedobhatunk.

De ha ennél is frappánsabb édességre vágyunk, arra az esetre mutatunk 3 finom ötletet, amelyek egy közepesen felszerelt konyhában, egészséges alapanyagokból pikk-pakk elővarázsolhatók.

Narancshab

Kevés tejszín, tejföl, narancs és vaníliás cukor, esetleg némi mazsola, és máris kész az isteni narancshab. Két adaghoz 1 nagyobb narancs héját lereszeljük, a meghámozott és apró kockákra vágott narancsot hozzáadjuk, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 teáskanál cukorral meghintjük, 1 dl tejfölt adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük. 1,5 dl tejszínt felverünk, és beleforgatjuk a narancsos krémbe. Azonnal tálalható, pár óra hűtőztetés után még finomabb…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek