Egyéb kategória

2018-as lista: a legjobb magyar egyetemek, főiskolák rangsora

Az Eduline közzétette a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát, amely a legjobb magyar egyetemeket és főiskolákat összesíti. 

vous - 2017.11.15.
2018-as lista: a legjobb magyar egyetemek, főiskolák rangsora

HVG 2018-as rangsorában az első helyen a tavalyi évhez képest nincs változás: az Eötvös Loránd Tudományegyetem az első, amely mind az oktatói, mind a hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsorban vezet. Az ELTE-t a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem követi az összesített listán. 

 1. Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)
 2. Szegedi Tudományegyetem (SZTE)
 3. Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)
 4. Semmelweis Egyetem (SE)
 5. Debreceni Egyetem (DE)
 6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
 7. Pécsi Tudományegyetem (PTE)
 8. Pannon Egyetem (PE)
 9. Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)
 10. Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
 11. Miskolci Egyetem (ME)

Még több infót találtok az Eduline.hu oldalán! 

mérges dühös nő

A vizsgaidőszakról őszintén – gondolatok, amik minden egyetemista fejében megfordulnak

Lassan, de biztosan közeledik minden egyetemista rémálma, a vizsgaidőszak. Persze néhány tipp segítségével könnyebben átvészelhetjük ezt a kritikus időszakot, de azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy mi játszódik le ilyenkor az emberben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon