A francia hagymaleves az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb leves, mégis annyira legendás és kedvelt, hogy még elegánsabb éttermek is felveszik az őszi–téli étlapra. A hűvös napokon tényleg nagyon jól átmelegít, gyorsan elkészül, és a hagyma nem mellesleg remek immunerősítő, amit érdemes szem előtt tartanunk az influenzaveszélyes hónapokban.
Nálunk a hagymaleves általában tejszínnel készül, így szerepel a legtöbb receptben, így találkozhatunk vele leggyakrabban az éttermekben is, míg a franciák „eredetije” tejszín nélkül készül. Igazi életmentő lehet üres hűtő és kamra esetén, hiszen pár fej hagyma, szikkadt kenyér, egy kis sajt mindig akad otthon. Persze nem árt bele egy kevés bor és fűszer, de így is kimondottan filléres fogás.
A gyerekek általában nem kedvelik, de őket is rávehetjük a leves elkanalazására egy kis csalással – kipróbáltuk, és működik! A trükk nem más, mint egy kis turmixolás, amivel a hagymadarabkák és a fűszerek eltűnnek, marad a selymes leves, amit így már szó nélkül megesznek. Próbáljátok ki!
Kíváncsiak vagytok az immunerősítő hagymaleves receptjére? Akkor irány a Cookta oldala!
Virágoskert a csészében: immunerősítő szívcsakratea
A legtöbben akkor fordulnak a gyógynövényekhez, amikor már itt a baj egy kiadós megfázás vagy influenza képében, ahelyett, hogy napi rutinná tennék a teázást. Az immunerősítés igenis lehetséges, és a finom, forró herbateákkal, gyógynövények keverékeivel megelőzhetünk egy csomó őszi–téli megbetegedést. A cikk folytatását ITT találjátok!