Egyéb kategória

„Egy, megérett a meggy; kettő, csipkebokor vessző…” – teszteljétek, mennyire ismeritek a mondókákat

Az alábbi teszt tulajdonképpen egy memóriajáték: mennyire emlékeztek még a gyerekkori mondókákra, versekre, dalokra? Nos, én magabiztosan vágtam bele a teszt elkészítésébe, majd a lelkesedésem alábbhagyott, amikor rájöttem, hogy én sem vagyok már profi mondókákból. Miért is lennék, hiszen majd' 20 éve egyiket sem gyakoroltam, hallottam. Ennek ellenére feltételeztem, hogy „tudom, mi következik a hat után” – hát nem tudtam. Ti tudjátok?

vous - 2017.11.05.
„Egy, megérett a meggy; kettő, csipkebokor vessző…” – teszteljétek, mennyire ismeritek a mondókákat

Felnőtt fejjel és gyerek híján az ember hajlamos elfelejteni a gyerekdalok fontosságát és lényegét: ilyenkor inkább a mögöttes tartalmat keressük bennünk. Meg is találjuk, de az egyértelműen nem gyerekeknek való. Szóval a gyerekdalok, mondókák teljesen szuperek mindaddig, amíg nem értjük őket!  Erről már bővebben ITT írtunk. 

Most azonban a ti memóriátokat és tudásotokat szeretnénk tesztelni, és kíváncsiak vagyunk, mennyire emlékeztek még az alábbi mondókákra, versekre, dalokra.

Kisgyerekes anyukák előnyben! Kezdődjön a tesztelés!

Objektum doboz

Felkiáltójel

Tovább tesztelnétek magatokat? Ezeket a cikkeinket ne hagyjátok ki!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.