Egyéb kategória

„Egy, megérett a meggy; kettő, csipkebokor vessző…” – teszteljétek, mennyire ismeritek a mondókákat

Az alábbi teszt tulajdonképpen egy memóriajáték: mennyire emlékeztek még a gyerekkori mondókákra, versekre, dalokra? Nos, én magabiztosan vágtam bele a teszt elkészítésébe, majd a lelkesedésem alábbhagyott, amikor rájöttem, hogy én sem vagyok már profi mondókákból. Miért is lennék, hiszen majd' 20 éve egyiket sem gyakoroltam, hallottam. Ennek ellenére feltételeztem, hogy „tudom, mi következik a hat után” – hát nem tudtam. Ti tudjátok?

vous - 2017.11.05.
„Egy, megérett a meggy; kettő, csipkebokor vessző…” – teszteljétek, mennyire ismeritek a mondókákat

Felnőtt fejjel és gyerek híján az ember hajlamos elfelejteni a gyerekdalok fontosságát és lényegét: ilyenkor inkább a mögöttes tartalmat keressük bennünk. Meg is találjuk, de az egyértelműen nem gyerekeknek való. Szóval a gyerekdalok, mondókák teljesen szuperek mindaddig, amíg nem értjük őket!  Erről már bővebben ITT írtunk. 

Most azonban a ti memóriátokat és tudásotokat szeretnénk tesztelni, és kíváncsiak vagyunk, mennyire emlékeztek még az alábbi mondókákra, versekre, dalokra.

Kisgyerekes anyukák előnyben! Kezdődjön a tesztelés!

Objektum doboz

Felkiáltójel

Tovább tesztelnétek magatokat? Ezeket a cikkeinket ne hagyjátok ki!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.