Egyéb kategória

3 + 1 salátázó, ahol feltankolhattok vitaminnal a hideg napokra

Nagyon sokáig nem voltam jóban a legtöbb zöldséggel, a saláták sem hoztak igazán lázba. Aztán ahogy telt az idő, az ízlésem is változott, egyre jobban kívántam a friss, vitamindús ételeket. És mintha az égiek is tudnák, mi kell nekem, egyre több salátabár nyílik a fővárosban. Most összegyűjtöttem párat, amelyeket érdemes meglátogatnotok, ha feltankolnátok vitaminnal!

vous - 2017.10.22.
3 + 1 salátázó, ahol feltankolhattok vitaminnal a hideg napokra

Rukkola

A Rukkola az első salátázó, amelybe beleszerettem, az egyetemi évek alatt rengeteg időt töltöttem itt. Egy köpésre a Kálvin tértől, a Baross utcában találjátok a kicsi, de annál nagyszerűbb salátázót. A Rukkolában többek között leveseket, szendvicseket, finom kávét, limonádét, smoothie-t kínálnak, de a hangsúly a salátákon van. Minőségi alapanyagokból nemcsak laktató, de nagyon guszta salit kapunk. Ha Insta-kompatibilis ebédet szeretnétek, a Rukkola a lehető legjobb választás!

Objektum doboz

Salad Box

A Salad Box már-már zavarba ejtően sok variációt kínál. Kilenc előre összeállított saláta közül választhatunk, de végtelen számú lehetőségünk van, hisz az alapanyagokból a saját salátánkat is összeállíthatjuk. Ráadásul nagyon sok öntetet kínálnak a salikhoz! A Salad Boxban akkora adagok vannak, hogy alig bírjuk betolni, de mivel papírdobozban kapjuk, elcsomagolhatjuk, ahogy a Rukkolában is, így nem kell aggódni, hogy egy falat is kárba vész. Salad Boxot a főváros több pontján, sőt még vidéken is találtok. Érdemes kipróbálni!

Objektum doboz

Legelő

A Legelő célja, hogy egészségeset és finomat adjanak megfizethető áron mindazok számára, akiknek fontos a minőségi táplálkozás vagy egyszerűen csak unják már az egyhangú ételeket és ennének egy jó salátát. Itt is lehetőség van rá, hogy a vendégek ne csak előre összeállított ételekből tudjanak választani, hanem saját fantáziájuk alapján egyedi salátákat alkothassanak. Gondolnak azokra is, akik valamilyen táplálék-intoleranciában szenvednek vagy egyéb előírt speciális étrendet kell követniük. Sőt a Legelőből otthonra vagy a munkahelyetekre is rendelhetitek a kedvenceteket, hisz kiszállítást is vállalnak.

Objektum doboz

+1

Cserpes Tejivó

A Cserpes elsősorban péksüteményeiről, szendvicseiről és tejtermékeiről híres, de a szemfülesek felfedezhették már, hogy igen jó salátákat is beszerezhetünk náluk. Igaz, itt nem mi állíthatjuk össze a salit, de érdemes többfélét is megkóstolni, sőt, az öntetekkel is kísérletezhetünk.

Objektum doboz

Mi ezeket a helyeket emeltük most ki, de persze hosszan lehetne folytatni a sort. Ha van olyan salátázó, akár a fővárosban, akár vidéken, amelyet ajánlanátok, írjátok meg nekünk kommentben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.