Egyéb kategória

4 isteni étel avokádóból, ami nem guacamole

Ha csak nem barlangban bujkáltatok eddig, biztosan rengeteg avokádóreceptbe botlottatok már a neten. Na de nem ezekbe!
vous - 2015.08.15.
4 isteni étel avokádóból, ami nem guacamole

Írtam már nektek az avokádó nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatásáról, és hogy ínycsiklandó szendvicskrémet csinálhattok belőle. Most viszont kicsit mélyebbe úszunk az avokádó zöld-sárga tengerében. Vegyétek fel a szakácssapkát, és válasszatok kedvetekre, melyik isteni avokádóreceptet készítitek el! Ráadásul mindegyik maximum 10 percet vesz igénybe.

Turmix

Forrás:
Pixabay

A reggeli, aminek a látványa mosolyt csal az arcotokra. Belezzétek ki az avokádót, és dobjátok bele a turmixgépbe. Jöhet még bele banán, mandulatej (sima tej is jó lesz), gyömbér és méz. Ha bátrak és bevállalósak vagytok, akkor kelkáposztával is megbolondíthatjátok.

Avokádósaláta

Szeleteljétek fel az avokádót tetszőleges darabokra. Locsoljátok meg kókuszolajjal és citromlével. Fűszerezzétek mentával, bazsalikommal és korianderrel. Ha van otthon, akkor egy kis mogyorót és hagymát is elbír.

Grillezett avokádó

Ennél egyszerűbb, mégis különleges avokádórecept nincs még egy. Vágjátok negyedekre a gyümölcsöt, hagyjátok rajta a héját, sózzátok, borsozzátok, majd grillezzétek meg minden oldalát. Tálaljátok citrommal, tengeri sóval és gyöngyhagymával.

Rántotta…

…és avokádó. Nemcsak reggelire, de ebédre és vacsorára is nyugodtan elkészíthetitek. Verjétek fel a szokásos módon a tojásokat, majd egy külön serpenyőben süssetek zöldségeket. Amikor a zöldségek szépen megpirultak, jöhet bele a tojás. Mikor már majdnem átsült, dobjátok rá a kockára vágott avokádót.

És hogy mi a legjobb ezekben a receptekben? Hogy ízlésetek szerint alakíthatjátok. Ha nem tetszik a bazsalikom, használjatok koriandert. Improvizáljatok, és a recepteket küldjétek el nekünk!

Ajánlott cikkek