Egyéb kategória

„Swiper, ne lopkodj!” – Mesék, amelyek felnőttként borzasztóan idegesítőek

Azért mesék, mert elsősorban gyerekeknek szólnak – ez teljesen világos! De biztosan nektek is van olyan gyerekkori kedvenc mesétek, ami felnőttként megnézve kifejezetten idegesítő. Nekem két ilyen mesém is van, amitől falra mászom felnőttként. Ne magasröptű pszichológiai okokra számítsatok, egyszerűen csak kikészítenek.

vous - 2017.10.20.
„Swiper, ne lopkodj!” – Mesék, amelyek felnőttként borzasztóan idegesítőek

Micimackó

Na, ott kezdődik az egész, hogy pontosan azt sem tudjuk, hogy Micimackó lány vagy fiú. Sokáig terjedt a hír, miszerint férfi, de az eredeti sztori szerint nősténymedvével van dolgunk.

De most nézzük a mesét: hát mégis milyen bagázs ez? Ráadásul mindegyik a végletekig ostoba (kivéve a Bagoly). De persze ne menjünk el a tény mellett, hogy gyerekek számára készült, így nem csoda, ha felnőttként a hideg ráz tőle. Értitek, Szamárnak ODA VAN SZÖGELVE A FARKA… 

Objektum doboz

disney haj

Hatalmas Disney-homályok nyomában: mit kezdett a hét törpe a drágakövekkel?

Néha már annyira elvakítanak minket a Disney-mesék, hogy nem is vesszük észre, mennyi indokolatlan és magyarázatra szoruló történés van ezekben a mesékben.

Ha magyarázatot nem is tudok adni, de lássuk, melyek azok a homályos részek a Disney-mesékből, amelyek eddig sosem derültek ki!

Dóra, a felfedező

Tűtűűtűtű, DÓRA! Dóra a trollok kedvence: videomegosztón ezerféle trollkodós videót láthattatok a meséről. Mivel ez egy kifejezetten oktatómese, így még idegesítőbbek lehetnek felnőttként Dóra okoskodásai és tanításai. 

Swiper, ne lopkodj!

De hiába, az enyveskezű róka folyton lopkod. Remélem, a gyerkőcöknek átmennek Dóra tanai.

Objektum doboz

 Természetesen a lista végtelen. Itt a szerkesztőségben szóba került még a Varázslatos iskolabusz, a Bambi, a Fecsegő tipegők… Most ti jöttök!

Ajánlott cikkek