Egyéb kategória

Indítsatok hadjáratot az unalmas ruhák és a hideg ellen – selyemkendőkkel!

Az ősz hátránya az, ami az előnye is: hogy olyan cuccokat kapjunk fel reggel, amiben jól érezzük magunkat egész nap, de este sem fagyunk szét benne. Vagyis minél több réteggel vagyunk ellátva, annál komfortosabban érezzük majd magunkat. Ezek a rétegek pedig a változatos anyagok, színek és minták miatt sokkal izgalmasabbá teszik ezt az évszakot. Szerintem legalábbis kevésbé unalmasak az őszi öltözékek, mint a nyári vagy akár a téli. És amik igazán felteszik a koronát az őszi viseletekre, azok a kendők, na meg azok hajtogatása, csomózása.

vous - 2017.09.23.
Indítsatok hadjáratot az unalmas ruhák és a hideg ellen – selyemkendőkkel!

Az utóbbi években számtalan selyemkendőt sikerült felhalmoznom, amiket mostanában szinte alig hordok, pedig az őszi időjárásban estére már elkél egy könnyedebb kendő a nyakunkba. Úgy döntöttem, előveszem őket a kosár mélyéről, és pár izgalmas csomózási technikával feldobva újra hordani fogom ezeket a színes darabokat. Persze nem csak a nyakam melegítése, mint inkább a dekoratívabb megjelenés miatt is.

mojzes-nora-ha-van-egy-kendotok-szamtalan-taskatok-is-van1

Ha van egy nagy méretű kendőtök – számtalan táskátok is van

A selyemkendőkben az a jó, hogy feldobhatjátok vele az öltözéketeket, frizurátokat, táskáitokat és azok pántjait, de készíthettek belőlük karkötőt, nyakláncot vagy akár táskát is. Tehát, ha van egy jó kendőtök, akkor van legalább négy-ötféle táskátok is – még akkor is, ha ti eddig nem is tudtatok róla!

Mutatok nektek néhány csomózásos technikát, amivel napközben – ha épp jó az idő – megkötve, majd ha leszáll az este akár kikötve – ahogy persze nyilván jobban melegítenek – is hordhatjátok majd a kendőket.

Tipp 1: Hajtsátok félbe a négyzet alakú kendőt, majd tegyétek a nyakatokra úgy, hogy a sarka elöl legyen. A két végét hátul cseréljétek meg, hozzátok előre, majd csomózzátok össze.

Forrás:
Vous

Tipp 2: A négyzetes kendőt hajtsátok össze úgy, hogy egy 5-6 cm-es hosszú csíkot kapjatok, majd hátulról előrefelé tegyétek a nyakatokba, és oldalt kössétek masnira.

Forrás:
Vous

Tipp 3: A négyzet alakú kendőt hengergessétek össze, majd kössetek rá egy csomót középen. Tőle – két irányba – pár cm-re pedig egy újabbat, majd ugyanekkora távolságra egy újabbat és egy újabbat, végül hátul kössétek össze a végeit. Ez a változat ugyan sokat nem véd a hidegtől, viszont nagyon csinos, és tök jól feldob egy egyszerű pólót, pulcsit, blúzt vagy kardigánt.

Forrás:
Vous

Tipp 4: Ha igazán színes, hosszú és extravagáns sálra, illetve megkötésre vágytok, fogjatok meg több kisebb méretű selyemkendőt, és szépen sorban csomózzátok össze a végeiket, majd a kendőket a közepükön is. Az így kapott darabot egyszerűen csak tekerjétek körbe a nyakatokon, vagy kössétek masnira!

Forrás:
Vous
Így kössétek meg a sálatokat 8 különböző módon Cséfalvay Fanny

Így kössétek meg a sálatokat 8 különböző módon

"Mi köze a láncszemnek és a kalácsnak egymáshoz? Első hallásra nem sok, de én most bebizonyítom az ellenkezőjét. A következő rajzsorozaton megmutatom, hogyan lehet egy sálból nyolc különböző csak azzal, ahogyan megkötitek."

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.