A gofri a belgák nemzeti eledele. Ha Belgiumban jártok, egy percet se gondokozzatok azon, hogy bűnöztök-e, vagy sem: ott kötelező gofrit enni. Természetesen otthon is elkészíthetitek, de a sima porcukros, lekváros vagy mogyorókrémes verzió helyett próbáljatok ki extrább verziókat is. Miközben a fotókat nézegetitek, olvassátok el testvérlapunk, a Cookta tippjeit is.
#1 Kezdjük az alapoknál: a pillekönnyű tészta titka
A pillekönnyű gofritészta viszonylag kevés lisztet, viszont sok tojást – és tojáshabot – tartalmaz, ettől olyan légiesen könnyű a tésztája, na meg persze egy kis sütőpor is segít. Van azonban még egy nagyon-nagyon fontos dolog, amit nem szabad kihagyni a képletből. Mi ez?
Kattintsatok ide, és megtudjátok!
#2 Az igazi belga gofri
Ha utazás nélkül szeretnétek IGAZI belga gofrit falatozni, akkor már a tésztát is másképp kell készítenetek. Ez a változat ugyanis kelt tésztával és élesztővel készül.
A receptet ide kattintva olvashatjátok el.
#3 Amerika legnépszerűbb gofrija
Amerikában nem a mogyorókrém, de nem is a vaj a legkedveltebb íz, ha gofriról van szó. Egy felmérés szerint 1000 amerikai 62%-a a juharszirupos ízt kedveli legjobban.
Kíváncsiak vagyunk, itthon milyen gofrit szerettek a legjobban. Írjátok meg nekünk kommentben!