Egyéb kategória

Amikor az autód te magad vagy (x)

Mostanában sokat jár az eszem azon, hogy hogyan lehet pozitív benyomást kelteni azokban, akik először látnak, anélkül, hogy bármit tennék, vagy mondanék nekik. Például, milyen az a belépő, amire a társaság nagy része felkapja a fejét, hogy nicsak megjött a Zsanett, vagy aki nem ismer, az kérdezgetni kezdi a körülötte lévőket, hogy ki ez a lány.

vous - 2017.09.07.
Amikor az autód te magad vagy (x)

Ne gondoljátok, hogy túlságosan exhibicionista lennék (jó, kicsit az vagyok). Sokkal inkább azért tartom ezt érdekesnek, mert tapasztalom, hogy az első élmény egy idegennel, de akár a régen látott ismerőssel is, mennyire meghatározó lehet a későbbiekre nézve. Márpedig, ha ez így van, akkor miért ne törekednék arra, hogy ezekből a helyzetekből is a legjobbat hozzam ki, és már elsőre megmutassak valami érdekeset magamból?

Miután úgyis sokat írok, mesélek az autós kalandjaimról, ezt a „#hogyankeltsünkjóbenyomást” témát is ebből az irányból közelítem meg.

Cseppet sem tévedek, ha azt mondom, bizonyos helyzetekben a jó belépéshez dukál a megkapó külsejű kocsi. Arról persze sokat lehet vitatkozni, hogy mitől lehet egy négykerekű megkapó. Sokan ezt a jelzőt kizárólag a luxusautókra használják, pedig közel sem csak rájuk igaz. Sőt a többségünk számára elérhető kategóriák modelljei kapcsán érdekes igazán, hogy azok miként tehetőek ránk jellemzően egyedivé, figyelemfelhívóvá úgy, hogy véletlenül se az üres feltűnősködés hatását keltsük velük.

Forrás:
Skoda, Pexels

Azért, hogy ez utóbbit elkerüljük, arra több lehetőség is adódik, de szerintem leginkább a megfelelő modell megválasztása adhatja a kezünkbe a megoldást ezen a téren is. Ismertek már, így tudjátok, hogy a ŠKODA nagy barátja vagyok, ezért ezúttal is az ő kínálatukból csemegézve ajánlok a figyelmetekbe a jó megjelenéshez egy igazán cool, fiatalokra szabott típust, a Rapid Spacebacket, amihez hasonlót garantáltan nem lehet megtalálni semmilyen formában sem más márkáknál, és amivel nem csupán megérkezni, hanem utazni is főnyeremény. Miért írom ezt?

Mert a ŠKODA ezzel az autóval egy önálló kategóriát teremtett. Nem egyterű, nem kombi, nem ferdehátú. Egy tágas, mégis kompakt kocsi, aminél a fiatalos dizájn mindent visz, köszönhetően a nagy méretű panoráma-üvegtetőnek, és az alapfelszereltség részeként az üvegborítású csomagtérajtónak. Sőt a Spaceback limitált modelljénél még fekete keréktárcsák, fekete tetőkárpit és fekete hátsó fényszórók is

emelik a komfortérzetünket, illetve növelik azt a bizonyos pluszt, amitől még izgalmasabb az autózás. 

Akit önmagában a külcsín nem győz meg, annak a ŠKODA Rapid Spaceback esetében a felszereltségre sem lehet panasza. Női szemmel igazán praktikus és okos kiegészítőkkel látták el ezt a modellt. Ezek közül az én egyik kedvencem az Apple Carplay, ami az iPhone-t tükrözi az autó képernyőjére, és így nem csupán a bejövő hívásokat, üzeneteket lehet gond nélkül, biztonságosan fogadni vezetés közben, hanem a telefonunkra letöltött kedvenc zenéinket is kihangosítva hallgathatjuk az utazás során.

A többi beépített ŠKODA Simply Clever megoldás is az autózás élményét fokozza. Az első és hátsó ajtókban kialakított tárolórekesz hasznosságát akkor fogod igazán értékelni, ha a kocsiban halomban álló apróságoknak keresed a helyet, de ezekbe akár a gyermekek félliteres üdítői is kényelmesen beférnek. Szintén a jobb helykihasználást segíti a csomagtérben lévő két függőleges és egy vízszintes rögzítőháló, valamint a kihajtható, dupla akasztó, amelyeken függőleges helyzetben szállíthatók a bevásárlótáskák.

Megnyugtatlak, a ŠKODA Rapid Spacebackben a piszkos tárgyak szállítása sem fog rémálmokat okozni, köszönhetően a csomagtér kétoldalú szőnyegborításának, ami szerintem szuper találmány. Az elegáns, kárpitozott oldalával felfelé bármilyen csomag elvitelére alkalmas. Viszont – és itt jön a truváj – ha megfordítjuk, akkor máris a mosható gumival borított oldala lesz felfelé, amin jól megférnek egymás mellett a hazaúton a saras gyerekcipők, játékok éppúgy, mint a csere-autógumik vagy a kertészkedős szerszámok. Használat után pedig a szőnyeg könnyen, gyorsan tisztítható, és máris újra befogható.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, és még többet szeretnél tudni a ŠKODA Rapid Spacebackről, kattints ide! Szerintem mindenképp jó választás, ezért is kívánok már előre nektek tartalmas autós utakat és lehengerlő megérkezéseket. 

Ajánlott cikkek